Film documentaire “Ver van de woestijn” van Jade Mietton gevolgd door een concert van Nabil Baly Othmani

2017-10-08
Atelier Marcel Hastir, Handelsstraat 51, 1000 Brussel
13u30

In het kader van de Veertiendaagse van de Internationale Solidariteit, organiseert Takrist Bruxsel een filmnamiddag met concert. 

PROGRAMMA:
13u30: Ontvangst met een glasje Toeareg thee
14u00: Film "Loin du désert" (FR met Engelstalige ondertiteling) door Jade Mietton in aanwezigheid van de regisseur, gevolgd door een concert van Nabil Baly Othmani

De documentaire “VER VAN DE WOESTIJN” volgt de reis van vier Toearegs "Kel Tamashek" uit Niger en Algerije. Mannen die ervoor gekozen hebben om de woestijn te verlaten, om hun leven te veranderen op zoek naar nieuwe ervaringen in Europa. Sommigen komen met de hoop op een beter leven en zo hun families in het thuisland te helpen. Andere, artiesten, reizen de wereld rond om hun boodschap via de muziek te verspreiden, nomaden, altijd. Verschillende routes, bestaande uit teleurstellingen, uitdagingen en mislukkingen, maar ook successen. Deze film is een eerbetoon aan een minderheid die stand houdt en vecht om haar identiteit, zowel in het thuisland als in de diaspora.

De jeugd van NABIL BALY OTHMANI werd erg beïnvloed door de muziek van zijn vader Baly, grote dichter en oed speler en van zijn grootmoeder Khadija, traditionele tendé speelster. Erfgenaam van een lange lijn van Toeareg-muzikanten, richtte Nabil zijn groep op in 2009 in Djanet (Zuid Algerije) en bouwt sindsdien zijn eigen muzikaal parcours uit, zowel op gitaar als op oed. In de geest van de hedendaagse Toeareg-groepen, weerspiegelt zijn muziek de Toeareg identiteit.

Toegang gratis. Reservatie gewenst via info@takrist.be of 0472 97 87 44.

 

Bekijk alle activiteiten