Afrika Filmfestival: L'homme qui répare les femmes: la colère d'Hippocrate (Thierry Michel & Colette Braeckman, 2014)

2017-05-31
Biblitheek Heusden - Zolder
19u30

La Kongolia vzw nodigt je uit voor de 22e editie van het Afrika Filmfestival dat plaatsvindt in mei. Dit festival is één van de belangrijkste festivals van Afrikaanse films in Europa met als doel meer Afrikaanse films te vertonen in bioscopen en op andere culturele locaties. Leuven is de uitvalsbasis voor het festival, maar er zijn vertoningen in tal van steden. Ook in onze bibliotheek kan je terecht voor twee Afrikaanse films.

L'homme qui répare les femmes: la colère d'Hippocrate (Thierry Michel & Colette Braeckman, 2014)

De Congolese gynaecoloog en mensenactivist Dr. Mukwege heeft, sinds het uitbreken van de burgeroorlog in 1994, al duizenden vrouwen geopereerd die het slachtoffer zijn van extreem seksueel geweld. Vanwege zijn niet aflatende strijd tegen deze wreedheden en de straffeloosheid van de daders is hij al meermaals met de dood bedreigd. Maar dr. Mukwege weigert zijn werk op te geven en hij staat niet langer alleen in deze strijd. De vrouwen van wie hij de fysieke integriteit en waardigheid heeft hersteld, strijden samen met hem voor vrede en gerechtigheid.

Voor zijn humanitaire inzet verwierf Dr. Mukwege internationale erkenning. In 2014 ontving hij de Sakharovprijs. Deze integere documentaire is reeds met 7 internationale prijzen bekroond.

De inkom voor beide filmvertoningen is gratis. Je kan altijd een vrije gift doen ten voordele van de projecten van La Kongolia vzw.

Schrijf je in voor 29 mei 2017 met de vermelding “L'homme” + je telefoonnummer via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of 011 80 80 90

 

Bekijk alle activiteiten