Afrika Filmfestival: Africa United (Debs Gardner-Paterson, 2010)

2017-06-07
Bibliotheek Heusden - Zolder
19u30

La Kongolio vzw nodigt je uit voor de 22e editie van het Afrika Filmfestival dat plaatsvindt in mei. Dit festival is één van de belangrijkste festivals van Afrikaanse films in Europa met als doel meer Afrikaanse films te vertonen in bioscopen en op andere culturele locaties. Leuven is de uitvalsbasis voor het festival, maar er zijn vertoningen in tal van steden. Ook in onze bibliotheek kan je terecht voor twee Afrikaanse films.

Africa United (Debs Gardner-Paterson, 2010)

Dudu en Fabrice uit Rwanda zijn hechte vrienden hoewel ze uit heel verschillende milieus komen. Ze hebben een gemeenschappelijke passie: voetbal. Wanneer ze de kans zien om Fabrice te laten participeren aan de openingsceremonie van het WK-voetbal in Zuid-Afrika, zetten de twee alles op alles om hun droom te realiseren. Ook al betekent dit dat ze hiervoor het halve Afrikaanse continent moeten doorkruisen. Een opgewekt en modern sprookje, maar de film confronteert je ook met de problematiek in Afrika: van HIV tot kindsoldaten.

De inkom voor beide filmvertoningen is gratis. Je kan altijd een vrije gift doen ten voordele van de projecten van La Kongolia vzw.

Schrijf je in voor 5 juni 2017 met de vermelding “Africa United” + je telefoonnummer via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of 011 80 80 90

 

Bekijk alle activiteiten