Vorming 'Onderwijs in het Zuiden. Hefboom voor ontwikkeling'

2017-06-07
Provinciehuis, Leuven
19:15

Gelieve in te schrijven onderaan deze pagina.

 

4de PIJLERVORMING

Je kan het belang van onderwijs natuurlijk moeilijk overschatten, als je het hebt over kansen voor ontwikkeling. Maar hoe zet je concrete onderwijsprojecten op? Wat zijn succesfactoren en valkuilen? Hoe bouw je ze verder uit en maak je ze toekomstbestendig? En hoe ontwikkelen we een draagvlak in het Noorden, vooral binnen het onderwijsveld?

Veel 4de Pijlers steunen of starten onderwijsprojecten. Maar is het aanbieden van onderwijs niet in de eerste plaats een opdracht van de overheid?  Toch is onderwijs één van de belangrijkste actiedomeinen voor 4de Pijlerinitiatieven. Hoe vermijden we dan dat we ongewild verzeilen in een vorm van neokolonialisme, maar kiezen voor een duurzame vorm van ontwikkelingssamenwerking?

Begeleiding:  Willy De Bisschop is actief bij ‘Leraars onder Grenzen’, een organisatie die heel wat onderwijsprojecten in Vlaanderen onder haar vleugels verenigt, en heeft een eigen 4de Pijlerproject in Suriname.

Tijdens deze vorming kijken we kritisch naar een aantal projecten en is er ruimte om eigen ervaringen met elkaar te delen.

Schrijf je in

 1. Voornaam(*)
  Ongeldige invoer
 2. Familienaam(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam van je organisatie
  Ongeldige invoer
 4. Straat(*)
  Ongeldige invoer
 5. Nr(*)
  Ongeldige invoer
 6. Gemeente(*)
  Ongeldige invoer
 7. E-mailadres(*)
  Ongeldige invoer

Onderwijs in het Zuiden Leuven

 

Bekijk alle activiteiten