logo

Hoe sensibiliseren over Corona?

Nieuws

Hoe sensibiliseren over Corona?

De Corona-pandemie treft ondertussen de hele wereld gemeen hard. Dit is een nieuwe situatie voor iedereen en heeft waarschijnlijk ook impact op jullie werking. We kunnen ons inbeelden dat ook jouw partnerorganisatie heel wat vragen heeft over hoe ze dit moeten aanpakken of hoe ze zich kunnen voorbereiden.

Hoe sensibiliseren?

De communicatie van de nationale overheid in het land zelf krijgt voor ons altijd voorrang, maar het kan zijn dat die jouw partnerorganisatie onvoldoende bereikt. Daarom vonden wij 3 websites die de meest actuele en betrouwbare informatie op een visuele manier brengen:

  • WHO:
    Onderaan deze pagina staat heel goede visuele communicatie. Jammer genoeg enkel in het Engels. Je kan hier ook meer info vinden over het goed dragen van mondmaskers.
  • Internationaal Rode Kruis:
    Ook hier onderaan de pagina heel duidelijke tekeningen over hoe je preventief kan omgaan met Corona. Ook enkel in het Engels.
  • Onze Belgische www.info-coronavirus.be:
    Hier heb je in 30 talen een affiche over bescherming tegen Corona. Dit kan je zeker doorsturen naar jouw partnerorganisatie als de nationale communicatie niet voldoende tot bij hen geraakt.

Heb jij nog goede voorbeelden gevonden van duidelijke sensibilisatie? In jouw partnerland of hier? Stuur het ons door en we vullen dit lijstje aan.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors