logo

Hoe ondersteun je de 11.11.11-campagne?

11.Fonds voor 4de Pijlers

Hoe ondersteun je de 11.11.11-campagne?

Hoe kan je de 11.11.11-campagne ondersteunen en mee uitdragen met je 4de Pijlerorganisaties?

De 11.11.11 campagne is de gemeenschappelijke campagne van de hele Noord-Zuidbeweging. We voeren steeds actie rond 11 november.
We proberen met elke campagne een thema dat belangrijk is voor het Zuiden op de publieke en politieke agenda te plaatsen.
In 2020 gaat de campagne over ‘changemakers’. Meer info vind je op www.11.be/changemakers

Maak kennis met Rouba, Judith, Martin, Jorge, Kong en Maman Migrant. Changemakers zijn krachtige mensen en organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een planeet die blijft draaien.

 

De 11.11.11 actie bestaat steeds uit 3 luiken :

1 – Politiek luik:

We willen invloed uitoefenen opdat overheden (Belgisch, Europees, internationaal) een correct beleid voeren waar het Zuiden beter van wordt. Waar de wereld een stuk rechtvaardiger en socialer wordt. Waar ’Duurzaam ontwikkelen’ een daadwerkelijke politiek betekent. Om dit te realiseren voert 11.11.11 ‘politieke actie’.

En hoe kan jouw 4de Pijler dit ondersteunen?

 

2 – Sensibiliserend luik:

We willen ook de publieke opinie, verenigingen, scholen, bedrijven duidelijk maken

  • wat de gevolgen van onrechtvaardige verhoudingen zijn voor het Zuiden  (politiek, economisch, sociaal, voor het klimaat …).
  • wat er aan kan veranderd worden
  • wat we daar zelf aan kunnen doen

Je kan hieraan een steentje bijdragen door mee te communiceren over de campagne: een affiche ophangen, een campagnefilmpje delen, een kort tekstje verspreiden via je website of via een nieuwsbrief, aandacht vragen voor de campagne tijdens jullie activiteiten, …

 

3 – Fondsenwervend luik:

11.11.11 organiseert in november haar jaarlijkse, gemeenschappelijke financiële actie. Die is onmisbaar om de ruime waaier aan projecten en partnerorganisaties in het Zuiden te blijven ondersteunen. Minstens 53% van de opbrengst van de financiële actie wordt dan ook rechtstreeks verdeeld onder meer dan 20 lidorganisaties van 11.11.11 (Oxfam, Broederlijk Delen, Rikolto, Wereldsolidariteit, enz…)

Via het 11.fonds voor 4de Pijlers is nu ook een deel van de opbrengst van de 11.11.11-actie rechtstreeks bestemd voor 4de Pijlerprojecten.

Hoe kan je de financiële actie mee ondersteunen?

Dit is natuurlijk niet evident, want als 4de Pijlerorganisatie ben je natuurlijk ook zelf op zoek naar eigen middelen. Maar in vele gemeenten is er een actieve 11.groep en zijn er toffe 11.11.11 activiteiten: sponsorlopen, etentjes, quizzen, pannenkoekencafés, verkoopsacties van chocolade en truffels, enz…. Een handje toesteken is leuk en vraagt niet zoveel tijd. En je legt nieuwe contacten en breidt je netwerk uit. Dat kan ook voor jouw 4de Pijlerorganisatie een meerwaarde zijn.

Je kan ook zelf via 11.11.11 een pakket actiemateriaal aanvragen om een kleine financiële actie in te richten in je buurt, op je werk, enz…
11.11.11 lanceert dit jaar een gloednieuw actieplatform www.11.be/actie. Wie wil kan daar eenvoudig een eigen actie- of giftenpagina aanmaken, en die nadien heel gemakkelijk online promoten.

 

Waarom zou je bijdragen aan de 11.11.11 campagne?

Je hoeft natuurlijk niet op alle terreinen actief te zijn, maar vanuit het 4 de Pijlersteunpunt vinden we het belangrijk om de koepel campagne te ondersteunen. Zo verspreiden we samen de boodschap van solidariteit mee uit.
Laat deze campagne ook een megafoon zijn voor de stem van jullie partnerorganisatie. Grijp deze campagne als kans om de 4de Pijler (meer) op de agenda te zetten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors