logo

Hoe ondersteun je de 11.11.11-campagne?

11.Fonds voor 4de Pijlers

Hoe ondersteun je de 11.11.11-campagne?

Hoe kan je de 11.11.11-campagne ondersteunen en mee uitdragen met je 4de Pijlerorganisaties?

De 11.11.11 campagne is de gemeenschappelijke campagne van de hele Noord-Zuidbeweging. We voeren steeds actie rond 11 november.
We proberen met elke campagne een thema dat belangrijk is voor het Zuiden op de publieke en politieke agenda te plaatsen.
In 2019 gaat de campagne over ‘changemakers’. Meer info vind je op https://changemakers.11.be/

De 11.11.11 actie bestaat steeds uit 3 luiken :

1 – Politiek luik:

We willen invloed uitoefenen opdat overheden (Belgisch, Europees, internationaal) een correct beleid voeren waar het Zuiden beter van wordt. Waar de wereld een stuk rechtvaardiger en socialer wordt. Waar ’Duurzaam ontwikkelen’ een daadwerkelijke politiek betekent. Om dit te realiseren voert 11.11.11 ‘politieke actie’.

En hoe kan jouw 4de Pijler dit ondersteunen?

  • door acties mee te onderschrijven
  • door mee te doen met het actiemodel
  • door het verhaal van jullie ‘Changemaker’ op de website plaatsen
  • door samen te werken met de lokale 11.groep in je gemeente
  • door de campagne zichtbaar te maken op jullie activiteiten, op jullie website, in jullie nieuwsbrief, met een affiche op jullie infostand, ….

2 – Sensibiliserend luik:

We willen ook de publieke opinie, verenigingen, scholen, bedrijven duidelijk maken

  • wat de gevolgen van onrechtvaardige verhoudingen zijn voor het Zuiden  (politiek, economisch, sociaal, voor het klimaat …).
  • wat er aan kan veranderd worden
  • wat we daar zelf aan kunnen doen

Je kan hieraan een steentje bijdragen door mee te communiceren over de campagne: een affiche ophangen, een campagnefilmpje delen, een kort tekstje verspreiden via je website of via een nieuwsbrief, aandacht vragen voor de campagne tijdens jullie activiteiten, …

3 – Fondsenwervend luik:

11.11.11 organiseert in november haar jaarlijkse, gemeenschappelijke financiële actie. Die is onmisbaar om de ruime waaier aan projecten en partnerorganisaties in het Zuiden te blijven ondersteunen. Minstens 53% van de opbrengst van de financiële actie wordt dan ook rechtstreeks verdeeld onder meer dan 20 lidorganisaties van 11.11.11 (Oxfam, Broederlijk Delen, Rikolto, Wereldsolidariteit, enz…)

Via het 11.fonds voor 4de Pijlers is nu ook een deel van de opbrengst van de 11.11.11-actie rechtstreeks bestemd voor 4de Pijlerprojecten.

Hoe kan je de financiële actie mee ondersteunen?

Dit is natuurlijk niet evident, want als 4de Pijler ben je natuurlijk ook zelf op zoek naar eigen middelen. Maar in vele gemeenten is er een actieve 11.groep en zijn er toffe 11.11.11 activiteiten: sponsorlopen, etentjes, quizzen, pannenkoekencafés, verkoopsacties van chocolade en truffels, enz…. Een handje toesteken is leuk en vraagt niet zoveel tijd. En je legt nieuwe contacten en breidt je netwerk uit. Dat kan ook voor jouw 4de Pijler een meerwaarde zijn.

Je kan ook zelf via 11.11.11 een pakket actiemateriaal aanvragen om een kleine financiële actie in te richten in je buurt, op je werk, enz…

Je hoeft natuurlijk niet op alle terreinen actief te zijn, maar in de beoordeling speelt het engagement natuurlijk wel een rol.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors