logo

Hoe ondersteun je de 11.11.11-campagne?

11.Fonds voor 4de Pijlers

Hoe ondersteun je de 11.11.11-campagne?

Hoe je de 11.11.11-campagne mee kan uitdragen met je 4de Pijlerorganisatie?

INVESTEER MEE IN EEN BETERE WERELD!

Ook jouw 4de Pijlerinitiatief investeert in een betere wereld. De najaarscampagne van 11.11.11 plaatst dat in de kijker en nodigt iedereen uit om samen te investeren in internationale solidariteit. Want dat is een investering waar iedereen beter van wordt. Doe je mee?

De 11.11.11-campagne is dé gemeenschappelijke campagne van de hele beweging voor internationale solidariteit en heeft haar hoogtepunt elk jaar rond 11 november. Dit jaar plaatst de campagne internationale solidariteit op de publieke en politieke agenda.

Affiche campagne investeer mee in een betere wereld

Investeren doet iedereen. In kinderen, relaties of misschien in een woonst, een opleiding, vrijwilligerswerk … Maar de beste investering is er eentje waar iédereen beter van wordt. Het voorbije anderhalve jaar ondervonden we allemaal hoe sterk onze levens verbonden zijn. Wat hier gebeurt, heeft impact elders, en omgekeerd. Internationale solidariteit is hét antwoord op de uitdagingen waar we voorstaan. Daarom zijn wij trots op iedereen die investeert in een betere wereld.

Meer info vind je op www.11.be/campagne 

 

Hoe kan je meedoen of de campagne mee uitdragen?

Maak de campagne zichtbaar en toon dat jij achter deze campagne staat. Enkele hulpmiddelen:

  • Deel ‘bankbiljetten’ uit in jouw gemeente en plant zo zaadjes voor een betere wereld. Maak de campagne bekend op een plaats die je kan linken aan foute of positieve investeringen en nodig inwoners uit om mee te investeren in internationale solidariteit. Klik hier voor alle info.
  • Door samen te werken met de lokale 11.groep in je gemeente. Er gebeurt ongetwijfeld wat rond 11.11.11 in je gemeente. Elke hulp daarbij is welkom.
  • Toon de campagne in jullie communicatie: Op jullie website, in jullie nieuwsbrief, deel op Facebook of Instagram, op een activiteit van jullie, in een gemeentelijk infoblad, …
  • Vertel daarbij ook jullie verhaal. Hoe investeert jouw 4de Pijlerorganisatie in een betere wereld?

> Bestel hier materialen zoals een affiche. Deze worden thuis geleverd

> Download hier enkele beelden voor in jullie communicatie.

> Op de campagnewebsite ontdek je nog tal van andere mogelijkheden om mee aan de slag te gaan (filmvoorstellingen, debat en sprekers, …)

En vergeet zeker niet om op dat moment ook te vertellen over wat jullie als 4de Pijlerorganisatie doen. 

Fondsenwerving?

Ook 4de Pijlerprojecten krijgen een deel van de opbrengst. Het 11.fonds voor de 4de Pijler wordt immers ook gespijsd door de opbrengsten van deze campagne.

Hoe kan je de financiële actie mee ondersteunen? 

Dit is natuurlijk niet evident, want als 4de Pijlerorganisatie ben je natuurlijk ook zelf op zoek naar eigen middelen. Maar in veel gemeenten is er een actieve 11.groep en zijn er toffe 11.11.11 activiteiten: sponsorlopen, etentjes, quizzen, pannenkoekencafés, verkoopsacties van chocolade en truffels, enz…. Een handje toesteken is leuk en vraagt niet zoveel tijd. En je legt nieuwe contacten en breidt je netwerk uit. Dat kan ook voor jouw 4de Pijlerorganisatie een meerwaarde zijn.

Je kan ook zelf via 11.11.11 een pakket actiemateriaal aanvragen om een kleine financiële actie in te richten in je buurt, op je werk, enz…
11.11.11 lanceert dit jaar een gloednieuw actieplatform www.11.be/actie. Wie wil kan daar eenvoudig een eigen actie- of giftenpagina aanmaken, en die nadien heel gemakkelijk online promoten.

 

WAAROM ZOU JE BIJDRAGEN AAN DE 11.11.11 CAMPAGNE?

Je hoeft natuurlijk niet op alle terreinen actief te zijn, maar vanuit het 4de Pijlersteunpunt vinden we het belangrijk om de campagne van de Koepelorganisatie voor Internationale Solidariteit te ondersteunen. Zo dragen we allemaal samen de boodschap van internationale solidariteit mee uit.
Laat deze campagne ook een megafoon zijn voor de stem van jullie partnerorganisatie. Grijp deze campagne als kans om de 4de Pijler (meer) op de agenda te zetten.

PS: Als je dit najaar een aanvraag wil indienen voor het 11.fonds voor de 4de Pijler, moet je aantonen hoe jij de 11.11.11-campagne gesteund hebt.

 

 

Voorbeeldje:

We zagen toevallig deze foto van de mondiale markt in Kontich waar 4de Pijlerorganisatie RAKO zij aan zij staat met een affiche van de 11.11.11-campagne.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors