logo

Wat moet je weten over de projectaanvragen bij de provincie Antwerpen?

Projectaanvragen provincie Antwerpen

Wat moet je weten over de projectaanvragen bij de provincie Antwerpen?

Provincie Antwerpen ondersteunt projecten in ontwikkelingslanden met draagvlak in de provincie Antwerpen


Het provinciebestuur van Antwerpen vindt het heel belangrijk om 4de Pijlerorganisaties te ondersteunen. Zij voorziet daarom jaarlijks (t.e.m. 2025) €300.000 subsidies. Er werd een nieuw subsidie-reglement goedgekeurd en de uitvoering van dit reglement is in handen van het 4de Pijlersteunpunt.

In het nieuwe reglement zijn er 2 categorieën voorzien.

 

Verschil tussen Categorie 1 en Categorie 2:

Categorie 1: Een ondersteuning van de Zuidprojecten van opstartende en/of kleine 4de Pijlerorganisaties. Er is jaarlijks maximaal €50.000 ter beschikking en de 4de Pijlerorganisatie kan maximaal €1.000 verkrijgen per jaarlijkse aanvraag. Deadline voor de aanvraag is 30 september 2020.

Categorie 2: Voor 4de Pijlerorganisaties met een kwalitatief sterkere Zuidwerking. Er is jaarlijks €250.000 ter beschikking en de 4de Pijlerorganisatie kan maximaal €10.000 verkrijgen per jaarlijkse aanvraag. Deadline voor de aanvraag is 31 oktober 2020.

 4de Pijlerorganisaties kunnen per jaar enkel bij één van beide categorieën een aanvraag indienen. (met andere woorden er moet een keuze gemaakt worden tussen Categorie 1 of 2)

 

Om te kijken of je in aanmerking komt lees dan eerst het nieuwe reglement.

Daarna lees je zorgvuldig de handleiding voor de Categorie waar je voor kiest, bereid de aanvraag voor in een word-document. Wanneer je alle gegevens hebt, vul dan in 1 maal het aanvraagformulier in! (je kan niet tussentijds bewaren). Na het indienen krijg je altijd een bevestiging.

Je kan steeds meer informatie of begeleiding vragen bij info@4depijler.be of luc.callaerts@11.be.

 

Documenten:

 

 

is jouw projectaanvraag aanvaard en heb je de middelen ontvangen? Dan vragen we om de logo’s van het 4de Pijlersteunpunt én de provincie Antwerpen te vermelden op jouw belangrijkste communicatiekanalen. Dit zolang de samenwerking loopt.
Het is fijn als jullie in ruil voor de subsidies ons mee promoten. Alvast bedankt daarvoor.

Meer informatie:

Bijlagen

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors