logo

Ontdek hier jullie favoriete Changemakers

4de pijler

Ontdek hier jullie favoriete Changemakers

In de aanloop van de Dag van de 4de Pijler op zaterdag 7 maart 2020 in het Vlaams Parlement organiseerde het 4de Pijlersteunpunt deze Changemakers-wedstrijd voor 4de Pijlerinitiatieven.

36 4de Pijlerinitiatieven nomineerde ‘hun’ Changemakers: personen in het Zuiden waarvoor ze zich inzetten en die zich op een opmerkelijke manier engageren om een maatschappelijk probleem op te lossen.

 

En de winnaars zijn:

Samen met 11.11.11-directeur Els Hertogen, huldigde de Minister-President de laureaten van de Changemakers-wedstrijd: Martha Muulyau en William Aragon. 5965 mensen hadden in aanloop van de Dag van de 4de Pijler een stem uitgebracht op hun favoriete ‘Changemaker’.

Martha Muulyau is oprichtster van de vrouwenorganisatie Penduka in Namibië. Vanuit haar eigen beperking inspireert Martha honderden vrouwen, waaronder ook veel vrouwen met een beperking, om via Penduka met kleine economische projecten zelf hun toekomst in hand te nemen en hun eigen kracht centraal te stellen.

William Aragon was zelf aanwezig in het Vlaams Parlement. Hij studeerde in Vlaanderen en vertelde in het Nederlands hoe hij na zijn terugkeer in El Salvador in contact kwam met de straatjongeren en vluchtelingenkinderen in El Zaite. En hoe hij op zoek ging naar mogelijkheden om hen studiekansen te bieden. Zo ontstond El Colegio San Martin de Porres, ondermeer dankzij de steun van vzw Sasel uit Schilde.

Tien jaar geleden startte William Aragon met het project ECO-VIDA. Samen met de kansarme jongeren gaf hij het College een ecologische dimensie. De jongeren komen op privatisering van drinkwater, tegen kappen van het woud voor roekeloze bouwprojecten en tegen het gebruik van giftige pesticiden op de plantages. “De Kanslozen zijn dubbel kansloos want zij zijn de eerste en grootste slachtoffers van ecologische verwaarlozing en klimaatwijziging.”, vertelt William.

Vzw Penduka uit Begijnendijk en vzw Sasel uit Schilde ontvingen beiden een cheque van € 1500 euro om het werk van William en Martha als ‘Changemakers’ te ondersteunen.

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors