logo

Basisvorming voor 4de Pijlerinitiatieven: Hoe maak je werk van een succesvol project van Internationale solidariteit?

Activiteiten

Basisvorming voor 4de Pijlerinitiatieven: Hoe maak je werk van een succesvol project van Internationale solidariteit?

Een basisvorming die je wegwijs maakt in de wereld van de internationale solidariteit. Schrijf nu in voor de komende editie op zaterdag 20 en 27 november.

Datum
20/11/2021 09:30:00 - 27/11/2021 17:00:00
Locatie
11.11.11, Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel
Inschrijven

Ben je betrokken bij een project van internationale samenwerking? Of wil je een solidariteitsproject in een ander land opstarten?

Dan bots je, naast je inzet en je enthousiasme, ongetwijfeld op ook heel wat vragen: Hoe realiseer je een succesvol project? Hoe zorg je dat je project niet binnen 2 jaar stopt? Hoe bouw je een goede en respectvolle samenwerking op met een partnerorganisaties. En waar kan je terecht voor hulp, (financiële) steun en samenwerking?

Je doet dit niet alleen. Tijdens deze vorming ontmoet je ook een groep gelijkgezinden. Dit is meteen jouw eerste netwerk met wie je jouw ervaringen en ideeën kan delen.

Programma

Op de eerste dag leer je hoe je een duurzaam project in het partnerland best opbouwt: Welke verandering wil je realiseren met je project? Met welke succesfactoren en valkuilen hoe je best rekening? Hoe bouw je met een goede samenwerking op met een lokale partnerorganisatie en met iedereen bij project betrokken is? Wat is jouw rol en welke houding neem je aan?

Tijdens de tweede cursusdag bekijken we alle andere vragen: Hoe zit de wereld van de ontwikkelingssamenwerking in elkaar? Wat is een eigentijdse visie op internationale solidariteit en hoe sluit je aan bij de grote thema’. Waar vind je (financiële) steun en met wie kan je samenwerken? En hoe communiceer je doeltreffend, maar op een respectvolle manier over de kwetsbare groepen waar je project zich voor inzet?

Praktisch

  • Wanneer? zaterdag 20 en zaterdag 27 november van 09:30 tot 17:00 (Het is bedoeling dat je aan beide vormingsdagen deelneemt)
  • Waar? 11.11.11, Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel (op wandelafstand van station Brussel-Zuid)
  • Voor wie? Voor iedereen die betrokken is bij of interesse heeft in projecten van internationale solidariteit. Voor iedereen die willen bijleren over de mogelijkheden en een eigentijdse aanpak van internationale projecten. Voor nieuwe opstartende projecten, maar evengoed voor nieuwe vrijwilligers of medewerkers van bestaande 4de Pijlerinitiatieven.
  • Taal? Nederlands, maar met ruimte en aandacht voor deelnemers die bij voorkeur in het Frans of het Engels communiceren
  • Begeleiding? De vormingen worden begeleid door de medewerkers van het 4de Pijlersteunpunt i.s.m. een aantal externe experten, allen met veel ervaring in het begeleiden van jonge projecten.
  • Kostprijs? 20 euro. (lunch en drank tijdens beide vormingsdagen inbegrepen) (De kostprijs mag nooit een drempel zijn om deel te nemen. Neem gerust contact op met ons, in alle vertrouwen, mocht dit een drempel voor je zijn)
  • Inschrijven? Schrijf online in op deze pagina.
  • Getuigschrift? Deelnemers ontvangen na de vormingen een getuigschrift van deelname.

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors