logo

Ondersteuning en vorming voor diaspora

Diaspora

Ondersteuning en vorming voor diaspora

4de Pijlersteunpunt (11.11.11)

Je kan je project registreren op de website van de 4de Pijler: www.4depijler.be

Je kan de helpdesk van het steunpunt contacteren met al je vragen met betrekking tot je project in het Zuiden: info@4depijler.be

Je ook een afspraak maken voor een gesprek met één van de medewerkers van het 4de Pijlersteunpunt, bij voorkeur op het kantoor van de 4de Pijler/11.11.11 in Brussel (Sint-Gillis) of tijdens één van de consultatiedagen die het steunpunt inricht in de provincies.

Je kan deelnemen aan de ontmoetingsmomenten en vormingen van het 4de Pijlersteunpunt.

Het 4de Pijlersteunpunt kan via het 11.11.11-fonds een beperkte financiële steun aanbieden. Meer info hierover vind je hier.

Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je gratis op de nieuwsbrief van het 4de Pijlersteunpunt
Of contacteer het steunpunt met al je vragen: info@4dePijler.be

Steden en gemeenten

Bekijk allereerst welke ondersteuning je eigen stad of gemeente biedt op het vlak van ontwikkelingssamenwerking. Je vindt die informatie op de website van de gemeente. Daar vind je ook de contactgegevens van de ambtenaar die verantwoordelijk is voor het Noord-Zuidbeleid.

Je diasporagroep is ongetwijfeld ook welkom om lid te worden van de Gemeentelijk Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS). Wees niet bang om aan te sluiten bij die Gemeentelijke Raad. Dikwijls vinden vrijwilligers van 11.11.11, Oxfam Wereldwinkel, Broederlijk Delen en van diverse 4de Pijlers immers dat er te weinig contact en samenwerking is met de vertegenwoordiger van de diaspora in de gemeente.

De meeste gemeenten hebben ook een budget beschikbaar voor de financiële ondersteuning van projecten in het Zuiden en initiatieven rond Noord-Zuidsamenwerking. Informeer bij de gemeente en bij de Noord-Zuidambtenaar wat de mogelijkheden zijn.

Provincies

Elke Vlaamse provincie heeft een eigen Noord-Zuidbeleid en een actieve Noord-Zuiddienst die je kan helpen met ondersteuning en advies. Ze hebben daarbij ook een specifieke aandacht voor diasporagroepen.

Elke provincie heeft een eigen subsidiereglement voor ondersteuning van projecten.

Overzicht van de ondersteuning in elke provincie

De federaties

Je kan de medewerkers van je federatie aanspreken voor informatie en advies. Zij kunnen je doorverwijzen als je vragen hebt rond projecten in het Zuiden. Een aantal federaties organiseert vormingen hierover, ism met het 4de Pijlersteunpunt: De federaties

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors