logo

Versterken van diaspora in Oost-Vlaanderen

Diaspora

Versterken van diaspora in Oost-Vlaanderen

Het 4de Pijlersteunpunt zet samen met FEDIAS en met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen sterker in op diaspora organisaties.

We krijgen de kans om gedurende 1 jaar te onderzoeken hoe diaspora organisaties voor ontwikkelingssamenwerking beter ondersteund kunnen worden. Dit is een nieuw project en de concrete uitwerking staat nog niet vast. Dus jij kan dit project mee laten groeien.

 

Wij willen:

  • Heel duidelijk de noden en frustraties van diaspora organisaties verzamelen en daar samen een oplossing voor zoeken.
  • Een plaats creëren waar diaspora organisaties terecht kunnen met al hun vragen en ook geholpen worden.
  • De stem van de diaspora vergroten en tonen dat diaspora een evenwaardige partner zijn in de wereld van internationale solidariteit.
  • De diaspora organisaties versterken in hun netwerk.
  • Andere organisaties die samenwerken met diaspora organisaties ondersteunen in hun aanpak.

Dit project is een leermoment van 1 jaar. Het is daarom ontzettend belangrijk dat dit project gedragen wordt door diaspora organisaties. Het 4de Pijlersteunpunt neemt enkel een ondersteunende rol op. Dit project focust op de organisaties die een link hebben met internationale solidariteit.

Vertel ons wat wij kunnen doen voor jouw diaspora organisatie.
Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Dan wil ik die graag lezen. Stuur een e-mail naar jonas.raeymaekers@11.be.

 

Doe jij ook mee?

We willen weten wat jij nodig hebt? Wat frustreert jou? Waarom heb jij het gevoel dat je als diaspora organisatie minder toegang hebt tot ondersteuning dan een andere organisatie?

 

Netwerkmoment 11 september om 10u in Gent

Wil jij graag jouw ervaring delen en leren van anderen? Wil je graag meedenken om diaspora een betere plaats te geven in de internationale solidariteit? Je leert andere organisaties kennen waarmee je misschien kan samenwerken.

FEDIAS, de federatie voor diasporaorganisaties voor internationale solidariteit, nodigt jou uit op een netwerkmoment voor diasporaorganisaties.

–> Klik hier voor meer informatie.

 

Gesprekken

Via e-mail kan je niet altijd goed uitleggen wat je wil zeggen. Daarom willen we graag luisteren naar jouw verhaal. Kom je naar 1 van onze gesprekken?

We organiseerden al 1 focusgesprek, maar we gaan dat zeker nog eens doen. Laat hieronder jouw e-mailadres achter als je wil deelnemen aan toekomstige gesprekken.

Of wil je graag een individueel gesprek? Dat kan ook, laat het weten aan jonas.raeymaekers@11.be.

 

Nog meer

We gaan in de loop van 2021 nog verschillende momenten organiseren om andere diaspora organisaties te leren kennen en samen te praten over problemen en oplossingen. Wil jij daar bij zijn? Laat hier jouw gegevens achter en wij houden je op de hoogte.

Of wil je echt aan het stuur staan van dit project? We vragen regelmatig feedback over dit project aan een groep mensen die geïnteresseerd zijn. Deze groep zorgt ervoor dat het project echt nuttig is voor diaspora organisaties. Wil jij in deze klankbordgroep zitten? Stuur dan een e-mail naar jonas.raeymaekers@11.be.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors