logo

Een virus kent geen grenzen, solidariteit gelukkig ook niet

Nieuws

Een virus kent geen grenzen, solidariteit gelukkig ook niet

Het coronavirus dreigt voor miljoenen mensen wereldwijd, en in het bijzonder in het Zuiden, de fatale klap te worden in een opeenstapeling van crises. We kunnen dit niet laten gebeuren. Bijna 200 Belgische organisaties en initiatieven, waaronder al 85 4de Pijlerorganisaties, dringen aan op duurzame oplossingen gebaseerd op solidariteit en schreven een gemeenschappelijk statement.

Waarover gaat het?

In je kot blijven en geregeld je handen wassen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. 3 miljard mensen hebben geen toegang tot schoon water of gezondheidszorg. Miljoenen leven in overvolle sloppenwijken waar social distancing onmogelijk is. In vluchtelingenkampen delen honderden mensen één kraan. Scholen sluiten, vrouwen en kinderen zijn slachtoffer van toenemend intrafamiliaal geweld. Veel regimes maken gebruik van de huidige situatie om vrijheden aan te tasten, en onevenredig geweld te gebruiken maar ook om minderheden en iedereen die zich verzet tegen hun beleid aan te vallen.

Het virus kent geen grenzen maar solidariteit gelukkig ook niet. Daarom vragen we:

  • Bescherm ieders gezondheid
  • Verzeker sociale bescherming voor iedereen
  • Garandeer alle mensenrechten tijdens en na de coronacrisis
  • Laat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen
  • Bouw een sociaal en ecologisch rechtvaardige economie op
  • Ga voor méér samenwerking

 

> Lees het volledige statement op www.solidariteitkentgeengrenzen.be

Hoe kan jij dit mee ondersteunen?

  • Deel de tekst en/of het filmpje naar jouw achterban.
  • Deel de boodschap in jouw volgende nieuwsbrief.

Via deze link kan je de tekst, het filmpje, een logo en enkele afbeeldingen downloaden om jouw boodschap wat in te kleden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors