logo

ESCALATIE IN PALESTINA EN ISRAËL: WAT DOET 11.11.11 EN WAT KAN JIJ DOEN?

Nieuws

ESCALATIE IN PALESTINA EN ISRAËL: WAT DOET 11.11.11 EN WAT KAN JIJ DOEN?

De afgelopen weken bereikten de spanningen in Palestina opnieuw een kookpunt. Door het geweld zijn aan beiden zijden slachtoffers te betreuren, maar vooral de Palestijnen leden grote verliezen. Deze nieuwe escalatie is geen geïsoleerde “heropflakkering” van geweld, maar een zoveelste illustratie van de dagdagelijkse Palestijnse realiteit van bezetting, apartheid en straffeloosheid.

Wat doet 11.11.11?

11.11.11 maakte een actieplan met tien concrete maatregelen tegen straffeloosheid, die België onmiddellijk kan nemen. Dit actieplan werd besproken met de kabinetten van de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Ontwikkelingssamenwerking en de kabinetten van de Premier en zijn vicepremiers.
Daarnaast schreef Els Hertogen een opiniestuk voor Knack.

 

Wat kan jij doen?

Ahmed uit Tremelo schreef zijn gemeentebestuur aan om zich solidair te tonen met de slachtoffers en een olijfboom te planten als teken van vrede.
Schrijf jij ook een brief naar jouw gemeente? Of schrijf jij een klachtenbrief naar de Belgische banken die investeren in Israëlische nederzettingsindustrie.

 

> Bekijk hier het volledige artikel inclusief voorbeeldbrieven op de website van 11.11.11

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors