Steun van steden en gemeenten

De meeste steden en gemeenten verstrekken subsidies of bieden logistieke steun aan inwoners of verenigingen voor

  • informatieve, sensibiliserende of educatieve activiteiten over Noord-Zuidthema's
  • projecten of programma's in het Zuiden.

De subsidiereglementen en de beschikbare steun verschillen in elke gemeente. Informeer bij de dienst ontwikkelingssamenwerking, bij de schepen of op de website van je gemeente waarvoor je steun kan krijgen.

In heel wat gemeenten is er een Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS). Dat is dé ontmoetingsplaats voor iedereen in de gemeente die zich vrijwillig inzet voor het Zuiden. Als je zelf bezig bent met een project ben je er ongetwijfeld welkom. Zo krijgt je project meer bekendheid en kan je ook een bijdrage leveren aan het Noord-Zuidbeleid van je gemeente.

 

Meer informatie

>> Naast het 4de Pijlersteunpunt heeft de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, afbeelding brochure gemeenten11.11.11, een team Lokaal Mondiaal Beleid die o.a. instaat voor ondersteuning en begeleiding van gemeentelijke Noord-Zuidadviesraden (GROS-werking). Bekijk zeker hun website en twijfel niet hen te contacteren als je vragen hebt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

>> Het steunpunt publiceerde in samenwerking met VVSG en Vais een brochure ‘Gemeenten ondersteunen 4de pijlerinitiatieven’ (uitgegeven bij Politeia - hier te downloaden).

Log in om reacties te plaatsen