logo

Steun van fondsen en stichtingen

Fondsenwerving en fiscale attesten

Steun van fondsen en stichtingen

  • Koning Boudewijnstichting
  • Belgische Raiffeisenstichting
  • Energy Assistance vzw
  • Stichting Durabilis en Fondation Marie en Alain Philippson
  • Steunfonds Marguerite-Marie Delacroix
  • Stichting Ommersteyns
  • Hélène De Beir Foundation

Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting beheert tientallen privéfondsen en stichtingen in opdracht. Een 15-tal fondsen die steun bieden aan projecten in het Zuiden. Regelmatig worden er projectoproepen uitgeschreven waar je als organisatie op kan intekenen. Elk fonds heeft wel een eigen thema en eigen selectiecriteria. Daar moet je natuurlijk aan voldoen als je project in aanmerking wil komen. Er zijn, bijvoorbeeld, fondsen rond waterbeleid, opleidingsprojecten in Afrika of dringende medische hulp. Op de website van de Koning Boudewijnstichting vind je een overzicht van de lopende projectoproepen in de rubriek ‘Zoekt u steun’. Als je inschrijft op de nieuwsbrief krijg je de projectoproepen regelmatig in je mailbox.

De Belgische Reiffeisenstichting (BRS)

De Belgische Reiffeisenstichting is verbonden met KBC en CERA, ondersteunt initiatieven die betrekking hebben op microfinanciering en spaar- en kredietprogramma’s. Het gaat om financiële steun, maar ook voor advies, begeleiding en vormingsinitiatieven rond microfinanciering kun je bij BRS terecht.

Energy Assistance

Energy Assistance is een initiatief van SUEZ, steunt projecten rond elektriciteit en energie voor bevolkingsgroepen die geen toegang hebben tot essentiële energievoorziening. Naast financiële steun wordt ook knowhow van (ex-)personeelsleden uit de sector gratis ter beschikking gesteld.

Durabilis

De Stichting Durabilis en de Fondation Marie et Alain Philippson steunen initiatieven rond duurzame ontwikkeling en duurzaam ondernemerschap in Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika. Durabilis ondersteunt partner-ondernemingen in het Zuiden. De Philippson-stichting geeft duurzame ondernemers in Centraal en Oost-Afrika een steun in de rug.

Steunfonds Marguerite-Marie Delacroix

Het Steunfonds Marguerite-Marie Delacroix biedt hulp aan instellingen in de verzorging van kinderen en/of personen met een mentale beperking in België en in het Zuiden.

Hélène De Beir Foundation

De Hélène De Beir Foundation steunt advocacy-opdrachten rond medische hulpverlening en wil ook wetenschappelijk onderzoek organiseren en financieren naar de doeltreffendheid van de humanitaire hulp in de wereld.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors