logo

Kinderrechten: Start Up-kit

Handboek

Kinderrechten: Start Up-kit

Kinderrechten (nog) meer integreren in je organisatie?
Onze Start-up kit helpt je hierbij!

Werkt je project met kinderen? Dan kan je v aan de slag met START UP-kit “Kinderrechten”, uitgewerkt door het 4de Pijlersteunpunt en KIYO, ngo voor kinderrechten, en het 4de Pijlersteunpunt. De toolkit werd samengesteld op basis van ervaringen die we bij 4de Pijlerorganisaties en NGO’s hebben verzameld.

Je ontdekt stap voor stap de 4 principes van het Kinderrechtenverdrag: non-discriminatie, participatie, het belang van het kind, en het recht op leven, overleven & ontwikkeling.

Met de vragenlijst kan je in groep een zelfevaluatie maken van je project. En je kan beroep doen op de medewerkers van KIYO voor advies en begeleiding.

Je kan ook aan de slag met je projectpartners in het Zuiden, want alle materiaal is ook beschikbaar in het Frans en het Engels. Je kan zowel de Nederlandse als de Franse en Engelse versie hieronder downloaden.

 

Begeleidingstraject voor jouw project

KIYO en het 4de Pijlersteunpunt bieden 4de Pijlerorganisaties ook de kans om een individueel begeleidingstraject te volgen. Daarbij wordt je organisatie stapsgewijs begeleid in het versterken van kinderrechten binnen je werking. Het traject bestaat uit een 4-tal werkmomenten gespreid over meerdere maanden, waarbij de medewerkers van KIYO jullie team coachen.

Diverse 4de Pijlerorganisaties volgden al een succesvol begeleidingstraject. Lees hier de ervaringen van vzw Afractie uit Mechelen

Wens je concrete begeleiding of ondersteuning voor je 4de Pijler of heb je vragen, contacteer dan de medewerkers van KIYO. Stuur een berichtje naar sandra.bootsma@kiyo-ngo.be

 

 

Bijlagen

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors