logo

Weeskinderen, straatkinderen en “Kinderen zonder ‘thuis’”

Per thema

Weeskinderen, straatkinderen en “Kinderen zonder ‘thuis’”

Praktische gids voor projecten met kinderen in ontwikkelingslanden (Mirjam Vossen,2015)

Miljoenen kinderen in ontwikkelingslanden moeten het stellen zonder een veilige thuis. Ze wonen in een kinderhuis, leven op straat of krijgen thuis niet de zorg die ze verdienen. Tientallen 4de Pijlers bekommeren zich om het lot van deze kinderen en willen graag iets voor hen doen. Daarbij stuiten ze op vragen en dilemma’s: hoe kun je kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden het beste helpen? Is een kinderhuis wel de beste oplossing of zijn er alternatieven? En hoe kun je als vrijwilliger een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen?

De brochure “Kinderen zonder ‘thuis” van Mirjam Vossen is een praktische gids met tips voor iedereen die zich inzet voor kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden. In acht korte hoofdstukken, met veel voorbeelden uit de praktijk, komen de belangrijkste vragen rond de zorg voor deze kinderen aan de orde.

Het uitgangspunt is dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een liefdevol gezin. De inzet van 4de Pijlers en vrijwilligers zou zich in de eerste plaats moeten richten op steun aan (pleeg)gezinnen, en pas in de laatste plaats op de opvang in kinderhuizen. De gids

Je kan een GRATIS EXEMPLAAR aanvragen per post door een e-mail te sturen aan info@4depijler.be. Stuur ons je adres en we bezorgen je een exemplaar per post.

Je kan de gids hieronder gratis DOWNLOADEN:

Bijlagen

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors