logo

NGO vliegtickets

Project organiseren

NGO vliegtickets

VOORDELIGE VLIEGTICKETS AAN NGO-VOORWAARDEN

DOWNLOAD onderaan deze pagina de brochure met alle informatie hierover

Sinds lang bestaat er een systeem waarbij een aantal Europese luchtvaartmaatschappijen een beperkt aantal plaatsen op hun vluchten ter beschikking stellen van ngo’s aan bijzondere voorwaarden. Ook 4de Pijlers kunnen deze voordelige vliegtickets boeken.

Afhankelijk van de bestemming en de luchtvaartmaatschappij, bieden deze tickets, naast een aparte prijszetting, een verhoogde flexibiliteit bij wijziging, annulering en terugbetaling, soms ook de mogelijkheid om extra bagagekilo’s mee te nemen. Bij je ticket kan je bovendien een goedkope annulatieverzekering (€ 6) en repatriëringsverzekering (€ 5) boeken.

Let op: het gaat niet noodzakelijk altijd om het goedkoopste ticket op de markt, maar het biedt wel een veel flexibeler pakket aan die in het kader van je project interessant kunnen zijn. Zeker als je regelmatig naar ‘moeilijke’ landen reist. Bij sommige donoren kan je een vliegticket enkel inbrengen als het een ticket is aan ngo-tarief.

Het boeken van deze ngo-tickets verloopt via Uniglobe VDK Travel. Na een openbare aanbesteding werd VDK Travel hiervoor in 2020 opnieuw geselecteerd door de Belgische federatie van ngo’s. Uniglobe VDK Travel heeft dan ook een aantal medewerkers in haar team die gespecialiseerd zijn in de specifieke vragen van ontwikkelingsorganisaties. Ook tijdens je reis kan je trouwens beroep doen op assistentie via een 24/7-noodnummer bij dringende problemen buiten de kantooruren.

Deze tickets kunnen wel niet door iedereen gebruikt worden. Enkel personen die in het kader van een opdracht of een project naar het Zuiden reizen (en meereizende familieleden) komen in aanmerking. Ook jullie stagiairs en vrijwilligers dus. Maar reizen om toeristische of familiale redenen zijn uitgesloten, De luchtvaartmaatschappijen kunnen dit controleren en daarom wordt 4de Pijlers volgende voorwaarden opgelegd:

  • Je organisatie is minstens een vzw.
  • Je organisatie is aangemeld bij het 4de Pijlersteunpunt.
  • De reizen kaderen in een project van de organisatie.
  • Facturatie van de tickets gebeurt aan de organisatie, niet rechtstreeks aan de reiziger (er mag wel doorgefactureerd worden uiteraard).
  • Heb je concrete reisplannen ?

 

Wil je meer info?

  • Neem dan contact op met Uniglobe VDK Travel. Zij sturen je dan op korte termijn een prijsvoorstel. Je beslist dan zelf, en zonder verplichtingen, of je op dit voorstel ingaat of niet.
  • Contactpersoon: Frederic Ulens – fulens@unigloberobinstravel.be
  • Of op de website van Uniglobe VDK Travel vind je alvast meer informatie.

 

Vooral alle duidelijkheid: Het 4de Pijlersteunpunt stelt graag deze aanbieding beschikbaar aan 4de Pijlerorganisaties, op gelijke voet als voor de ngo’s, maar het 4de Pijlersteunpunt heeft zelf geen enkele contractuele band of commercieel voordeel bij dit aanbod en laat de verantwoordelijkheid voor het aanbieden en opvolgen ervan volledig aan Uniglobe VDK Travel.

Bijlagen

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors