logo

NGO vliegtickets

Project organiseren

NGO vliegtickets

VOORDELIGE VLIEGTICKETS AAN NGO-VOORWAARDEN

 

Verschillende Europese luchtvaartmaatschappijen werken met ngo-voorwaarden. Ook 4de Pijlerorganisaties kunnen hiervan gebruikmaken.

Het gaat niet noodzakelijk altijd om het goedkoopste ticket op de markt, maar het biedt wel een veel flexibeler pakket aan die in het kader van je project interessant kunnen zijn. Zeker als je regelmatig naar ‘moeilijke’ landen reist. Bij sommige donoren kan je een vliegticket enkel inbrengen als het een ticket is aan ngo-tarief.

Afhankelijk van de bestemming en de luchtvaartmaatschappij, bieden deze tickets vooral een verhoogde flexibiliteit bij wijziging, annulering en terugbetaling, soms ook de mogelijkheid om extra bagagekilo’s mee te nemen. Bij je ticket kan je bovendien een goedkope annulatieverzekering (€ 6) en repatriëringsverzekering (€ 5) boeken.

 

Het boeken van deze ngo-tickets verloopt via Uniglobe VDK Travel. Na een openbare aanbesteding werd VDK Travel hiervoor in 2020 opnieuw geselecteerd door de Belgische federatie van ngo’s. Uniglobe VDK Travel heeft dan ook een aantal medewerkers in haar team die gespecialiseerd zijn in de specifieke vragen van ontwikkelingsorganisaties. Ook tijdens je reis kan je trouwens beroep doen op assistentie via een 24/7-noodnummer bij dringende problemen buiten de kantooruren.

Deze tickets kunnen enkel gebruikt worden in het kader van een opdracht of een project rond internationale solidariteit. Jullie stagiairs en vrijwilligers kunnen hier dus ook gebruik van maken. Maar reizen om toeristische of familiale redenen zijn uitgesloten, De luchtvaartmaatschappijen kunnen dit controleren en daarom gelden voor 4de Pijlerorganisaties de volgende voorwaarden:

  • Je organisatie is minstens een vzw.
  • Je organisatie is aangemeld bij het 4de Pijlersteunpunt.
  • De reizen kaderen in een project van de organisatie.
  • Facturatie van de tickets gebeurt aan de organisatie, niet rechtstreeks aan de reiziger (er mag wel doorgefactureerd worden uiteraard).

 

Wil je meer info?

 

Voor alle duidelijkheid: Het 4de Pijlersteunpunt stelt graag deze aanbieding beschikbaar aan 4de Pijlerorganisaties, op gelijke voet als voor de ngo’s, maar het 4de Pijlersteunpunt heeft zelf geen enkele contractuele band of commercieel voordeel bij dit aanbod en laat de verantwoordelijkheid voor het aanbieden en opvolgen ervan volledig aan Uniglobe VDK Travel.

Bijlagen

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors