logo

Steun van steden en gemeenten

Subsidies en steun van overheden

Steun van steden en gemeenten

De meeste steden en gemeenten verstrekken subsidies of bieden logistieke steun aan inwoners of verenigingen

  • voor informatieve, sensibiliserende of educatieve activiteiten over Noord-Zuidthema’s
  • voor projecten of programma’s in het Zuiden.

De subsidiereglementen en de beschikbare steun verschillen in elke gemeente. Informeer bij de dienst ontwikkelingssamenwerking, bij de schepen of op de website van je gemeente waarvoor je steun kan krijgen.

In heel wat gemeenten is er een Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS). Dat is dé ontmoetingsplaats voor iedereen in de gemeente die zich vrijwillig inzet voor het Zuiden. Als je zelf bezig bent met een project ben je er ongetwijfeld welkom. Zo krijgt je project meer bekendheid en kan je ook een bijdrage leveren aan het Noord-Zuidbeleid van je gemeente.

Meer informatie

11.11.11 heeft ook een steunpunt voor Lokaal Mondiaal Beleid en een team dat instaat voor ondersteuning en begeleiding van ontwikkelingssamenwerking in de gemeenten en op lokaal niveau.  Bekijk hun website en twijfel niet hen te contacteren als je vragen hebt: gros@11.be.

Het 4de Pijlersteunpunt publiceerde in samenwerking met VVSG en de Vlaamse overheid een brochure ‘Gemeenten ondersteunen 4de pijlerinitiatieven’ (uitgegeven bij Politeia) Die kan je hieronder downloaden.

Bijlagen

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors