Filmvoorstelling 'Mama Colonelle'

2018-04-27
Kinepolis Leuven
20:00

Op vrijdag 27 april speelt het Afrika Filmfestival de documentaire film “Maman Colonelle”. De film speelt zich af in de regio waar Mamas for Africa actief is, namelijk Zuid-Kivu, en kaart het probleem van geweld tegen vrouwen en kinderen in DR Congo aan via de hoofdfiguur Maman Colonelle.
Kolonel Honorine, beter gekend als Maman Colonelle, werkt bij de Congolese politie in Bukavu. Daar is ze verantwoordelijk voor kinderbescherming en de strijd tegen seksueel geweld. Na 15 jaar dienst wordt ze overgeplaatst naar Kisangani, een stad 650 km van Bukavu. Daar moet ze haar levenswerk van nul opbouwen en wordt ze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en problemen. Via het portret van deze buitengewoon moedige vrouw, die zich blijft inzetten voor gerechtigheid, behandelt Maman Colonelle het probleem van geweld tegen vrouwen en kinderen in DR Congo.

Het Afrika filmfestival biedt u aansluitend een gratis receptie aan.

Wanneer? Vrijdag 27 april om 20u

Waar? Kinepolis, Bondgenotenlaan 145, 3000 Leuven

Prijs? Als u reserveert via Mamas for Africa betaalt u € 5,-. Aan de kassa betaalt u € 8,5

Reservatie? Telefonisch op 016/20 63 43 of via mail naar info@mamasforafrica.be. Uw reservatie is pas definitief na betaling van uw ticket op rekening BE37431916840128 met vermelding Afrika Filmfestival.

 

Bekijk alle activiteiten