Vormingsreeks 'Sociaal ondernemen in en met het Zuiden'

2018-09-18 - 2018-12-11
Provinciehuis, Leuven
19:15

Hoofding vormingsreeks sociaal ondernemen ZONDER RAND

 

 

Wil je solidair zijn en tegelijk ondernemend?

Het kan: sociaal ondernemen is het antwoord. Want zo combineer je het beste van twee werelden. Door te investeren in de lokale economie met projecten die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling. Noord-Zuidsamenwerking nieuwe stijl: in gedurfde en vernieuwende combinaties van een economisch bedrijfsmodel met een sociale doestelling in één en hetzelfde project.

Grijp je kans: de Dienst Noord-Zuidwerking van de Provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met het 4de pijlersteunpunt en Context organiseert een uitdagende en verdiepende vormingscyclus Sociaal Ondernemen.

De reeks is gericht op 4de Pijlers die al wat ervaring hebben of gewoon met het idee spelen om te starten met sociaal ondernemen.

Je maakt kennis met de principes van sociaal ondernemen, het bedrijfsmodel van een sociaal onderneming, de bedrijfslogica en bedrijfstaal, de voorwaarden voor leiderschap, de uitdagingen van de bedrijfsvoering met en in het Zuiden, de sociaal investeerders.

De informatie en kennis pas je concreet toe op je eigen project. Je deelt kennis en ervaring met anderen. Je leert naar je eigen project te kijken vanuit een nieuwe invalshoek van het sociaal ondernemen.

Praktische informatie

  • De cyclus vindt plaats op 6 avonden
  • Periode: eerste avond 18 september en eindigend 11 december 2018 telkens op dinsdagavond van 19u15 tot 22u00 in het Provinciehuis in Leuven (18/09, 2/10, 23/10, 13/11, 27/11, 11/12)
  • Kosten bedragen 50 Euro voor hele cyclus per organisatie.
  • We bevelen aan om bij voorkeur met 2 deelnemers per organisatie deel te nemen.

Meer informatie: contacteer het 4de Pijlersteunpunt of Lisa Deweirdt, dienst Noord-Zuidwerking - Provincie Vlaams-Brabant - 016 26 73 49 – lisa.deweirdt@vlaamsbrabant.be - www.vlaamsbrabant.be

INSCHRIJVEN:  DEZE VORMING IS VOLZET (Mail naar info@4dePïjler.be als je alsnog interesse zou hebben om deze vormingsreeks te volgen).

 

 

Bekijk alle activiteiten