BBQ Benefiet Purity for India and Nepal

2018-10-13
't Weyerke - Domherenstraat 3, 3550 Heusden-Zolder
17h

 

Uitnodiging BBQ-benefiet 2018: “Purity for India and Nepal"

 

De passie voor mijn project groeit verder vandaar een derde BBQ-benefiet met het verlangen om in India en/of Nepal een naaiatelier voor vrouwen op te starten. De vrouwen van India en Nepal liggen nauw aan mijn hart. Binnen hun cultuur nemen ze een heel andere plaats in dan Westerse vrouwen maar dankzij hen heb ik veel geleerd. Het zijn krachtige vrouwen die het leven dragen zoals het komt, ik kan hier alleen maar intens respect voor tonen. Hun omstandigheden zijn vaak niet ideaal en de middelen beperkt maar de zorgzaamheid voor hun gezin is er altijd. Als ik een steentje kan bijdragen om hun leven iets comfortabeler te maken, kan ik alleen maar dankbaar zijn dat dit mogelijk is samen met jullie steun.

Met de opbrengt van de vorige benefiet zijn er douches voor de vrouwen in de bergen van Nepal gebouwd en deze zijn inmiddels voltooid. Heerlijk om te weten dat de vrouwen nu de mogelijkheid hebben om in alle privacy zich te kunnen wassen iets wat voor ons een evidentie is.

Met het naaiatelier wil ik de vrouwen de mogelijkheid geven te leren naaien en zelf keldij te maken voor zichzelf en de kinderen die vaak kledij te kort hebben. Stoffen zijn minder duur dan afgewerkte kledij waardoor ze sneller iets nieuw kunnen maken. Daarnaast is mijn verlangen dat het een plek kan worden waar vrouwen samen komen om te leren, om creatief te zijn en lief en leed met elkaar te delen. Een plek waar het fijn is om te vertoeven, produktief kunnen zijn en hun welzijn kan groeien. Vanuit vorige bezoeken weet ik dat de vrouwen hier erg naar uitkijken zich te ontwikkelen en iets te creëren. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het voor het welzijn van elke mens is iets zinvol te creëren.

Naast deze passie is er de passie om een klein groepje mensen mee op reis te nemen naar India en Nepal om hen in contact te brengen met de lokale mensen, hun cultuur, natuur en manier van leven. Ik weet dat deze reis de mogelijkheid geeft iets in jezelf te openen waardoor je anders naar de wereld kijkt en verrijkend huiswaarts keert. De volgende reis gaat door in maart 2019.

Deze benefiet geef ik een korte voordracht rond vertrouwen en ware dienstbaarheid, twee belangrijke waarden die ik onderweg heb ontdekt. De voordracht vindt plaats van 17u tot 17u30 met aansluitend de start van de BBQ. Mensen die geinteresseeerd zijn in de voordracht dienen om 17u aanwezig te zijn.

Ik vertrek begin november naar India en Nepal en is mijn blog www.luciaontdekt.blogspot.be weer actief .

De BBQ benefiet zal doorgaan op zaterdag 13 oktober in de Schaft, het nieuwe cafetaria van 't Weyerke gelegen in Domherenstraat 3, 3550 Heusden-Zolder. Stipt 17u start de voordracht tot 17u30 met aansluitend de BBQ.

Wij bieden een keuze tussen vlees (3 stukken) of vegetarisch  (3 stukken) voor de prijs van 19€.
Kinderen onder de 10 jaar 12€ en onder de 5 jaar gratis. Drank aan democratische prijs en mogelijkheid tot dessert. Inschrijvingen dienen te gebeuren voor 1 oktober.
Gelieve het bedrag rechtstreeks te storten op de rekening Purity for India and Nepal

BE08 6528 4644 4213 met vermelding van naam, aantal personen ( volwassenen en kinderen) en voorkeur vlees of vegetarisch.  Of cash te betalen aan Lucia & Peter.
Stuur naast de betaling een mailtje dat je komt? vangriekenlucia@hotmail.com


Kan je er niet bij zijn, mag je vrijblijvend storten op de rekening Purity for India and Nepal. 
Wij kijken er naar uit jullie te ontmoeten!

                                                                                                                           Lucia & Peter

 

Bekijk alle activiteiten