What about Africa - motherland stories

2018-11-23
Mechelen
19u00

‘Aankondiging sociale media’

What about Africa - motherland stories is een reeks van 4 storytelling avonden waar we sprekers van Afrikaanse origine aan het woord te laten. Jong en oud nemen plaatst op ons podium en nemen ons mee naar hun moederland, Afrika en zoeken de link met hun thuisland, België.

Hoe kijken we naar ons moederland, wat kan dat ons meegeven en hoe zien wij de toekomst...

De Afrikaanse gemeenschap wil van zich laten horen. We dragen heel wat verhalen met ons mee. Verhalen die we niet genoeg horen, maar onze samenleving verrijken en mee vorm geven.

Op deze avonden nodigen we telkens 3 sprekers uit. Zij nemen ons mee in hun verhaal. Tussendoor voorzien we artistieke intermezzo’s. We sluiten de avond telkens af met een panel van jongeren die in gesprek gaan over Afrikaanse urban legends, wilde verhalen of hun eigen ervaringen.

Voor de eerste editie nemen we halt in ROJM. Een jeugdcentrum die ooit ontstaan is vanuit een groep Marokkaanse jongeren in de jaren ‘70 en nu gegroeid is tot een van de grootste jeugdcentra in Vlaanderen.

Kain, een Vlaamse rapper met Marokkaanse roots, zal ons doorheen de avond gidsen en voorziet ons van artistieke intermezzo’s.

De storytellers:

Nadia Nsayi

Nadia is beleidsmedewerkster Centraal-Afrika bij de PAX CHRISTI Vlaanderen en BROEDERLIJK DELEN. Haar Focus ligt op vrede en inspraak in Congo. Daarnaast volgt Nadia de situatie op in de buurlanden Rwanda en Burundi.

Don Pandzou

Don is afgelopen zomer naar Kinshasa afgereisd. Hij zal samen met ons reflecteren over zijn reis, de ideeën die er ontstonden en het schoolproject: ‘WakaWaka Generation school’

Sandra Koussandja

Sandra is airhostesse en krijgt dankzij haar werk de kans om verschillende landen te bezoeken. Zij neemt ons mee op reis door de verschillende Afrikaanse landen die ze bezocht.

Moderator: Jessy Ohanu, student diplomatie, zal het gesprek in goede banen leiden.

Panel: Mohamed Barrie (Ayo), Francis Bile (Really, Sachet Vert), Bitshilualua Kabeya (Tuseme Ju Ya) xxen Roeland Quarcoo (Afro-Vlaamse politicus) zijn het panel van dienst.

 

Bekijk alle activiteiten