Studie en netwerkevent "Met vrijwilligers naar het Zuiden"

2019-02-01
ViaViacafé - Zandpoortvest 50, Mechelen
13:30

met vrijwilligers naar het Zuiden

SCHRIJF IN ONDERAAN DEZE PAGINA

 • Wanneer: Vrijdag 1 februari van 13u30 tot 17u in Via Via Café in Mechelen
 • Voor wie: 4de Pijlers en organisaties die betrokken zijn bij het uitsturen van vrijwilligers en stagiairs
 • Organisatie: Het 4de Pijlersteunpunt van 11.11.11, in het kader van het Europese Erasmus+-programma ‘Global Steps’
 • Meer info: www.4dePijler.be. - info@4dePijler.be – 02 536 11 56

 

 • Inleidende spreker: Frank Verstraeten, directeur van UCOS ngo, kijkt met een kritische blik naar de sterktes en valkuilen van internationaal vrijwilligerswerk
 • Met nadien een kritische uitwisseling tussen experten, 4de Pijlers en organisaties die betrokken zijn bij internationaal vrijwilligerswerk.
 • En een kennismaking met Global Steps-Wereldburgerschapstest

In hoeverre moeten we inzetten op deze internationale uitwisselingen? Hoe pakken we dat als 4de Pijler op een juiste manier aan, zonder te vervallen in oppervlakkig ‘voluntourisme’.

Vlaamse 4de Pijlerinitiatieven bieden elk jaar honderden Vlaamse jongeren de kans om een onvervangbare ervaring op te doen als vrijwilliger of stagiair in het Zuiden.

We gaan er van uit dat jongeren een onschatbare ervaring opdoen door aan een internationale uitwisseling deel te nemen. Maar wat leren ze nu echt bij?  Worden ze ook betere wereldburgers? En worden competenties die ze ontwikkelen voldoende in kaart gebracht en gewaardeerd als ze nadien stappen zetten naar de arbeidsmarkt?

Netwerkdag Mechelen
 1. Voornaam(*)
  Ongeldige invoer
 2. Familienaam(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam van je organisatie(*)
  Ongeldige invoer
 4. Gemeente(*)
  Invalid Input
 5. E-mailadres(*)
  Ongeldige invoer
 6. 11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Uw gegevens gebruiken we enkel om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. Indien u vragen hebt over de manier waarop 11.11.11 omgaat met uw persoonsgegevens, kunt u zich informeren via onze Privacyverklaring die ook op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar is bij 11.11.11, Dienst Communicatie, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel. U kunt uw vraag ook richten aan de verantwoordelijke voor privacy van 11.11.11 (DPO): via e-mail privacy@11.be of via 11.11.11, DPO, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel

 

Bekijk alle activiteiten