logo

Kinderrechten (nog) meer integreren in je organisatie? Bekijk het aanbod van KIYO voor 4de Pijlerorganisaties

Nieuws

Kinderrechten (nog) meer integreren in je organisatie? Bekijk het aanbod van KIYO voor 4de Pijlerorganisaties

Zet jullie 4de Pijlerorganisatie zich in voor kinderen en jongeren in het Zuiden? Wil je meer weten over het kinderrechtenverdrag? Over participatie en non discriminatie van kinderen? Over hun recht op bescherming en ontwikkeling, én hoe dit te versterken binnen je werking?

Heb je soms vragen over de situatie van kinderen in tijden van corona? Laat het vooral weten. Wij kunnen je hierbij op verschillende manieren ondersteunen:

  • Contacteer KIYO voor een gesprek en bekijk samen of een (gratis) individueel begeleidingstraject iets voor jouw 4de Pijlerinitiatief is? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor 2020 – 2021.
  • Schrijf je in voor een tweetal virtuele uitwisselingsmomenten rond kinderrechten; hoe kun je concreet bijdragen aan de realisatie van kinderrechten binnen je projectactiviteiten. Deel je eigen ervaringen en leer van andere actoren. Data later te bepalen.
  • Of ga zelf aan de slag met de Start Up kit rond kinderrechten, en bijbehorende auto-evaluatie tool (/)). Vragen zijn altijd welkom!

 

Volg je collega 4de Pijlerintiatieven met activiteiten in Senegal, Peru, Bangladesh en Argentinië én schrijf je ook in voor het individueel begeleidingstraject rond het versterken van je werking met kinderen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor 2020 – 2021.

Añañau –Het begeleidingstraject van KIYO rond de kinderrechten dat we met het team van Añañau doorlopen hebben, was voor de organisatie een heel erg zinvolle en positieve ervaring. Het traject ons handvaten aangereikt om de betrokkenheid en actieve participatie van de kinderen en jongeren te vergroten binnen de projectwerking.”

Niños de la Luna – “We zijn heel tevreden dat we aan het kinderrechtentraject van KIYO hebben deelgenomen. De begeleiding was op maat, en hebben we als zeer positief ervaren. Dat geldt ook voor Puririsun, de lokale organisatie in Cusco (Peru) waar we mee samenwerken. Dankzij dit traject heeft Puririsun hun vrijwilligersbeleid een update gegeven, en hebben ze ook een kinderbeschermingsbeleid en gedragscode uitgeschreven. Deze output versterkt zowel hun als onze werking. Als ware lokale ‘changemakers’ zetten zij zich nog meer dan ervoor in voor de rechten van kinderen en jongeren. Een aanrader voor elke 4de Pijler die rond kinderrechten werkt!”

Organisaties die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met sandra.bootsma@kiyo-ngo.be én info@4depijler.be voor meer informatie.

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors