Regel je vzw-zaken met SCWITCH

SCWITCH is een nieuw initiatief van de socio-culturele sector om organisaties en verenigingen zakelijk wegwijs te maken.
Op
www.scwitch.be is er, bijvoorbeeld, een speciaal ontwikkelde ‘statutenbouwer’, waarmee elke prille vzw op maat eigen statuten kan samenstellen. In de Open Source-databank vind je heel wat bruikbare informatie en instrumenten over VZW-beheer, financiën, verzekeringen, medewerkersbeheer en administratie. De meeste 'tools' kan je gratis gebruiken en zijn beschikbaar voor elke vereniging. 


Ook de ngo’s zijn aangesloten bij SCWITCH en dus ook 11.11.11 en het 4de Pijlersteunpunt. Ook 4de pijlers kunnen gebruik maken van de schitterende informatie en de handige instrumenten die SCWITCH aanbiedt.

Het is de bedoeling om deze databank gaandeweg verder uit te bouwen. De meeste tools kan je gratis gebruiken en zijn beschikbaar voor elke verenigingen. Voor meer gespecialiseerde instrumenten wordt dan weer wel een bijdrage gevraagd, zoals de geavanceerde ‘VZW-tool’, die je maand na maand bijstaat bij het beheer van je VZW,. Of je wordt je doorverwezen naar  Sociare, de socio-culturele werkgeversfederatie, FOV, de federatie voor socio-cultureel werk, of één van de drie sociale secretariaten die met SCWITCH samenwerken.

www.scwitch.be