FINADO lanceert noodkreet voor Haïti na orkaan Matthew

Na de aardbeving van 2010 in Haïti werkte het team van Finado met veel geduld aan de heropbouw van haar schoolprojecten in Haïti.  Maar op 5 oktober sloeg het noodlot opnieuw toe. De verwoestende orkaan Matthew maakte veel van dat werk ongedaan.  De schade is enorm en de vraag naar hulp is groot.

De vernielende kracht van orkaan Matthew was schrikwekkend. Vooral het zuidwesten van het land is ernstig getroffen. De ravage is enorm!  In sommige streken zijn zelfs tot 99% van de sponsorgezinnen van Finado dakloos geworden.

Voedsel en drinkbaar water zijn er nog amper. De oogst en de plantages zijn vernield en hun dieren hebben het niet overleefd. Kinderen zijn getraumatiseerd en ziektes zoals cholera dreigen terug massaal uit te breken.

De situatie is vergelijkbaar met deze van na de aardbeving, maar komt veel minder in de media. De weinige hulp gaat vooral naar de steden. De afgelegen dorpen worden zoals gewoonlijk helemaal vergeten.

Samen met haar partners ginds focust Finado zich in de eerste plaats op het heropstarten van de voedingsprojecten. In een tweede fase zullen ze de waterpompen herstellen en de heropbouw van schoolgebouwen starten. Maar omdat de schade door orkaan Matthew verspreid is over een relatief groot gebied, zal de wederopbouw een moeilijke zaak worden.

Iedereen kan helpen met een gift of door een peterschap op te nemen. Of door zelf een activiteit te organiseren. Laat het ons weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over de situatie ginds lees je op de website van FINADO