Amana

 • Yasmien Naciri
 • Victor de Langhestraat 73
 • 2100 Antwerpen
 • BE41 735 031 934 610
 • KREDBEBB
Missie

Amana heeft als doel om humanitaire hulp aan (wees)kinderen, arme gezinnen en daklozen te bieden. Door het stimuleren van de hulpverlening dragen we bij tot betere levensomstandigheden. Hieronder valt de bescherming van het leven, de gezondheid en de waardigheid.

We zijn een team van gepassioneerde jongeren die streven naar een blijvende, duurzame verandering in het leven van de behoeftige. Met uw hulp en inspanningen kan Amana een verschil maken. Daar waar de geografie, maatschappelijke instabiliteit en schaarse infrastructuren ongelooflijke uitdagingen betekenen voor de mensen die er wonen.

Wij streven ernaar om ons volledig onder te dompelen in het belang van de mensen die we hulp bieden en volgen daarom ook elk project en alle programma’s tot op de voet op. Doordat we belang hechten aan elke bijdrage, promoten we het doneren van €1 opdat we samen een verschil kunnen maken.

We vragen hierbij om onze organisatie te ondersteunen zodat de bouw van onze verschillende projecten uitgewerkt en gerealiseerd kunnen worden. Met uw hulp kunnen we samen opzoek gaan naar armoede en onrecht, om deze te bestrijden op een effectieve manier.

Om onze donateurs er zo veel mogelijk bij te betrekken, verkiest Amana een totale openheid. Al het beeldmateriaal, aantal donaties en uitgaven zijn toegankelijk voor iedereen. Zo kan elke donateur met eigen ogen waarnemen hoe de donaties hun weg vinden naar het doel dat zij voor ogen hebben.

Lees meer: http://amanatrust.be/

Historiek

Wie zijn wij?
Wij zijn een jong team, gepassioneerd en vastberaden om armoede de kop in te drukken. En dat doen we niet alleen. Samen met onze enthousiaste en creatieve vrijwilligers organiseren we talloze projecten om kansarmen te helpen.

Wat begon als een persoonlijk initiatief in 2012, groeide op enkele maanden uit tot een echte vereniging die elk jaar meer dan €10.000 inzamelt voor verschillende projecten. Op die manier kunnen we een groter verschil maken. In 2015 werden we dan ook een vzw omdat we op die manier een groter verschil kunnen maken.

“There’s always goodness in giving, no matter how little”

‘Amana’ is een bekend begrip in de Arabische wereld, het betekent vertrouwen en nog zoveel meer. Wij willen een vertrouwensband creëren tussen de donateurs en de kansarmen. We zorgen ervoor dat elke euro die gedoneerd wordt, ook effectief gebruikt wordt om kansarmen te helpen, zonder dat er geld verloren gaat aan administratie of investeringen zoals promotie/reclame/etc.

Wat doen we?
Amana is een onafhankelijke hulporganisatie actief op internationaal niveau. We zijn niet enkel actief in België maar ook in Marokko. We kunnen onze activiteiten opdelen in 4 aparte delen:

1. Ondersteuning van de vierde wereld in Antwerpen en Brussel
2. Financiële ondersteuning van weesjes in Marokko
3. Educatieve ondersteuning van kinderen en weeskinderen in Marokko.
4. Ondersteuning dagelijkse leven in afgelegen Marokkaanse dorpjes.

Ten eerste ondersteunen we de vierde wereld in Antwerpen en Brussel, daarnaast ontfermen we ons over de weesjes in Marokko op financieel vlak. We voorzien ook educatieve ondersteuning voor kinderen in Marokko. Als laatste ondersteunen we het dagelijkse leven in afgelegen Marokkaanse dorpjes.

We hechten belang aan elke bijdrage, daarom kan je bij ons al doneren vanaf €1 (of minder). Zo kan iedereen samen met ons het verschil maken. We vinden het erg belangrijk dat de donaties ook echt hun weg vinden naar de kansarmen. Daarom staat transparantie in onze organisatie centraal. Elke donateur kan dus zelf nagaan wat er met zijn of haar donaties gebeurd. Voor meer informatie over onze vzw, klik hier: www.amanatrust.be

Werkgebied in het Zuiden
 • Marokko
Doelgroepen
 • Plattelandsbevolking
 • Kinderen en jongeren
 • Vrouwen
 • Ouderen
Thema's
 • Watervoorziening
 • Gezondheidszorg
 • Onderwijs
 • Noodhulp

Activiteit in Vlaanderen
 • Brussel, Vlaams-Brabant
 • Antwerpen, Antwerpen

Belangrijke informatie voor donoren

In de mededeling vermelden welk project je wil steunen