Helping Hands

  • Cor de Bresser
  • Pastorijstraat 37
  • 2382 Ravels -België
  • 0473 18 18 08
  • 733-0340156-07
  • KREDBEBB

Kendingsaibel Omheining school/kerkterrein en borehole.

Het dorpje Kendingsaibel in de Combo South aan de West Coast Region in The Gambia, ligt tussen de dorpen Tujering en Sanyang en telt 17 compounds (leefgemeenschappen)van elk tussen de 12 en 16 personen. In 2005 is men begonnen met de bouw van een kerkgebouwtje. Maar wegens geldgebrek kon het interieur niet verder afgebouwd worden. Zo bleef het gebouw 3 jaar lang leeg staan.                        

Uit de opbrengsten van de Antwerpen Banjul Challenge kon het kerkje afgebouwd en ingericht worden in 2008.

Op woensdag 9 januari werd het kerkje van de St. Franciscus Parochie plechtig ingezegend door de bisschop van Banjul, Reverend Robert Patrick Ellison. 
 
Pal ernaast staat een gebouw van 5x10 meter, de St. Franciscusschool. In deze open ruimte kregen 58 kinderen les, verdeeld in vier groepjes.
Sinds kort staan er nu bankjes en tafels voor de kinderen, en op de wanden is met schoolbordenverf een schoolbord gemaakt.
Buiten was met palmtakken een hoekje afgezet wat dienst deed als toiletruimte.

De plannen om naast het huidige gebouwtje een extra lokaal te maken voor de school zodat er geen vier groepen in een ruimte hoeven te zitten, zijn intussen ook gerealiseerd dank zij de Challenge. Verder is er nu een toiletvoorziening bij de school.

En een keukentje om eten voor de kinderen klaar te maken was een van de grote wensen. Het keukentje is intussen in gebruik.

Voor de energievoorziening naar het gehele dorp hoopt men aansluiting te kunnen maken op het elektriciteitsnet van de NAWEC. Deze leiding loopt langs de asfaltweg aan de andere kant van het dorp. Maar het vergt nog een grote investering om deze aansluiting onder de weg door naar het dorp te maken.

Het hele terrein rond de school en kerk wil men nu omheinen met een muur met een totale lengte van 500 meter.

Direct na de donatie die ze ontvingen van Helping Hands in oktober van dit jaar zijn ze meteen gestart met het uitgraven van een sleuf voor de fundering.

Kontaktpersonen :

 

Alkallo (Dorpshoofd) : Albert Mendy (Oumpa) 00220 7794717

 

Nickola Bass 00220 7232414

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug