Helping Hands

  • Cor de Bresser
  • Pastorijstraat 37
  • 2382 Ravels -België
  • 0473 18 18 08
  • 733-0340156-07
  • KREDBEBB

Sifoe, Bouw Kraamkamers en opleiding vroedvrouwen.

De millenniumdoelen hebben een grote invloed op onze doelgroep, de inwoners van Sifoe en omstreken. Onder meer door het doel om moeder- en kind sterfte terug te dringen, heeft de overheid van Gambia een verbod gelegd op thuisbevallingen. Dit creëert een directe noodzaak om een moeder- en kind kliniek te bouwen en zo snel mogelijk in gebruik te nemen en de noodzaak om vroedvrouwen ter herscholen en op te leiden om bevallingen in kliniek te begeleiden.
De dichtst bij zijnde kliniek in Brikama is uitgerust om 200 bevallingen te doen per maand, door deze maatregel zitten ze aan 600 bevallingen.
De VDC (Village development comité) vroeg ons om te helpen met kraamkamers.
En zo hebben we samen met onze zusterorganisatie Gamrupa The Gambia het plan opgevat om een kraam kliniek te bouwen als aanvulling bij de medische post.
Daarom zijn we nu bezig met het bouwen van degelijke bevallingskamers waar in goede hygiënische omstandigheden vrouwen kunnen bevallen ( 4 kamers).
Hierbij hoort ook een woongelegenheid voor de vroedvrouw van dienst en de stagiaires.
Stage plaatsen voor toekomstige verlosvrouwen en dokters.
Opleiding voor bestaande vroedvrouwen om in een klinische omgeving te leren werken.
We vergeten zeker niet de zonnecollectoren zodat er voldoende licht is en de uitrusting zodat om dan dit gebouw een werkzame bevallingsplaats te maken voor moeder en kind.
De bevolking doet de werken die geen specifieke kennis vereisen, zoals bakken van stenen, uitgraven voor fundering en septische put.
Gamrupa helpt hier door geld en goederen, voornamelijk medisch materiaal.
Op 14 december 2013 startte de werkzaamheden met het uitgraven van de funderingen. Vol enthousiasme wordt er verder gewerkt . De bedoeling is dat tegen half 2014 de bouw onder dak zal zijn en alles functioneel is tegen begin 2015
Daarom voorzien we nog een zending goederen in de tweede helft 2014.                          
Deze plannen kunnen wij alleen realiseren met jullie hulp door te rijden voor dit ambitieuze project.

Alvast hartelijk dank.
Gamrupa Europe – Belgium                                                                                                          Voorzitter Marcel Simons                                                                                                                       Loverdal 28, 1910 Kampenhout info.belgium@gamrupa.org.                                             mobile: 0485/58 20 08                                                                                                                   Rekening: IBAN: BE59 9730 3248 4526 BIC: ARSPBE22 www.gamrupa.org

 


Terug