Helping Hands

  • Cor de Bresser
  • Pastorijstraat 37
  • 2382 Ravels -België
  • 0473 18 18 08
  • 733-0340156-07
  • KREDBEBB

Gambia children first

GIRLPOWER! DAAR GAAN WE VOOR!

Stichting The Gambian Children First steunt al sinds 2002 de jonge tienermeiden in Gambia (West-Afrika). Ze richten zich vooral op de meiden die uit straatarme gezinnen komen. Meiden die geen ouders meer hebben, of meiden die een kind hebben en er grotendeels alleen voor staan. Deze meiden verdienen een kans om een zelfstandig bestaan op te kunnen opbouwen!

Omdat Gambia geen leerplicht kent, gaan veel jonge meisjes niet naar een basisschool. De scholen waar wij ons aan verbonden hebben, zijn de zogeheten “skillcenters”. De Gambiaanse overheid toetst deze scholen weliswaar op kwaliteit maar verleent geen subsidies. De scholen moeten dus zelf aan financiële middelen zien te komen.

De stichting betaalt voor deze leergierige meiden het schoolgeld (± 155 euro per jaar). Zij kunnen een 2- of 3-jarige opleiding volgen. Zij leren een vak waarna zij aan de slag kunnen in een hotel (administratief werk of in de keuken) of een eigen naaiateliertje kunnen beginnen.

Maar zij leren ook voor zichzelf opkomen, krijgen voorlichting over anticonceptie en hygiëne.

Het ontwikkelingspeil in landen blijkt het snelst te stijgen als meisjes geschoold worden en in hun onderhoud kunnen voorzien. In onze visie verdienen vrouwen het om zich te ontwikkelen en daarom wil The Gambian Children First daar blijvend onze steun aan geven. Willen jullie daarbij helpen?

Rij voor deze stichting naar Gambia en doneer de opbrengst aan TGCF. Aan de finish in Banjul wacht  de contactpersoon mr. Phoday Touray op jullie. Hij kan jullie ook meenemen naar één van de scholen zodat jullie ook zelf kunnen zien hoe welkom en goed besteed elke bijdrage is voor de jonge meiden van Gambia!

Voor meer informatie mail naar tgcf.nellaheijnen@gmail.com of info@gambianchildren.nl.
Alvast ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme! Check ook deze site www.gambianchildren.nl


Terug