ZOEKERTJES

30/09/2019

Gezocht: Kandidaat-4de Pijlerorganisaties voor begeleidingstraject “Werken met kinderen binnen je project”

Zet jullie 4de Pijler zich in voor kinderen in het Zuiden? Wil je meer weten over het kinderrechtenverdrag? Hoe kan je project het recht op bescherming en ontwikkeling van de kinderen versterken en hoe kan je werken aan de participatie en non-discriminatie.

Drie 4de Pijlerorganisaties met activiteiten in Senegal, Peru en Bangladesh, volgden dit jaar al een succesvol begeleidingstraject met KIYO. Lees hier de ervaringen van vzw Afractie uit Mechelen met het traject.

In 2019 en 2020 bieden KIYO NGO voor kinderrechten en het 4de Pijlersteunpunt opnieuw enkele 4de Pijlers de kans om een traject te volgen. Daarbij wordt je organisatie stapsgewijs begeleid in het versterken van kinderrechten binnen je werking. Het traject bestaat uit een 4-tal werkmomenten gespreid over meerdere maanden, waarbij de medewerkers van KIYO jullie team coachen.

Is jouw 4de Pijlerorganisatie kandidaat? Neem dan contact op met sandra.bootsma@kiyo-ngo.be én/of info@4depijler.be voor meer informatie. En stel je kandidaat uiterlijk op 15 september.

 

MEER TOELIVHTING
Individueel begeleidingstraject voor 4de Pijler organisaties 
«Werken met kinderen binnen je project»

We zullen je organisatie uitnodigen om via een vragenlijst of zogenaamde ‘checklist’ naar je eigen werking te kijken door een kinderrechtenbril. We geven je organisatie ook een handleiding mee met theorie maar vooral ook voorbeelden van ‘good practices’.

Aan de hand daarvan kan je zien op welke punten je organisatie wilt verder werken en zullen jullie onder begeleiding van KIYO een actieplan opstellen. Dit kan dan mee naar jullie project.

We voorzien tijdens het traject ook minstens 1 sessie voor opvolging, waarbij we samen zullen aftoetsen hoe jullie werking evolueert en waarin we meedenken over het oplossen van eventuele moeilijkheden onderweg.

Het traject zal worden afgesloten met een evaluatie van de door jullie afgelegde weg, waarbij we nagaan of jullie je actieplan helemaal hebben kunnen waarmaken. De geleerde lessen zullen worden bijgehouden om andere 4de Pijlers weer verder op weg te helpen.

Stappen

Samengevat is het begeleidingstraject opgebouwd uit de volgende stappen:

  • - Kennismakingssessie
  • - Auto-evaluatie van jouw organisatie om te peilen hoe jullie naar kinderrechten kijken
  • - Identificering van de principes van het kinderrechtenverdrag waarop het traject zal worden gebaseerd/ waarrond jullie zouden willen werken of versterkt worden
  • - Opstellen van een actieplan om te werken aan de geïdentificeerde kinderrechten en principes met jullie team en partners in jullie werkgebied
  • - Evaluatie van de afgelegde weg binnen jullie organisatie en in jullie werkgebied, welke zaken hebben jullie gerealiseerd en welke lessen zijn er getrokken

Deelname aan het traject is gratis. We vragen enkel jullie medewerking en engagement om minstens deel te nemen aan 4 coaching sessies.

 

 

 

 

Gezocht: Kandidaat-4de Pijlerorganisaties voor  begeleidingstraject “Werken met kinderen binnen je project”

Dit zoekertje is ingevuld.

Contacteer Sandra Bootsma voor meer informatie.