‘Frame, Voice, Report!’: Hoe kan je een project indienen?

Logo VFR 11.11.11
In april 2018 start het Europese werd DEAR-project ‘Frame, Voice, Report!” Het project heeft als doelstelling om in 7 Europese landen communicatie- en/of sensibiliseringsprojecten van ‘kleine’ actoren te subsidiëren die een positieve beeldvorming van het Zuiden uitdragen in het kader van de SDG’s, en die aandacht besteden aan gender, klimaat en/of migratie.

Je leest er alles over op de website van 'Frame, voice, report'. Of contacteer het 4de Pijlersteunpunt voor meer info.

  • Welke projecten komen in aanmerking?

Communicatie- en sensibiliseringsprojecten die een positieve beeldvorming over het Zuiden uitdragen en die een bijdrage leveren aan sensibilisering rond één of meerdere duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), met voorrang aan activiteiten die zich richten op gender, klimaat of migratie.

De ingediende projecten moeten via communicatie een uitstraling hebben naar diverse doelgroepen in Vlaanderen/Brussel. 4de Pijlers moeten aantonen welk traject ze met het project zullen ondernemen en welk publiek bereik ze daarmee zullen generen. Bij voorkeur is er daarvoor een samenwerking met pers- of media-actoren.

Het kan gaan om tentoonstellingen, reportages, documentaires, uitwisselingsprogramma’s, acties via internet, websites en sociale media, samenwerkingen met de mediaproducenten, enz…
Het project moet gerealiseerd worden binnen een traject van negen maanden.

  • Wie kan een projectaanvraag indienen?

Het project richt zich op kleine of middelgrote non-profit organisaties: 4de Pijlers en andere actoren en die door hun kleinschaligheid zelf geen toegang hebben tot Europese subsidies.

Criteria: de aanvragende organisatie heeft:

            - een rechtspersoonlijkheid als VZW of Stichting
            - een jaarlijkse omzet kleiner dan 2 miljoen euro
            - zijn zetel in Vlaanderen of het Brussels gewest
            - de voorbije drie jaar geen andere Europese subsidies ontvangen. 

Samenwerkingsverbanden tussen verschillende organisaties zijn toegestaan en worden zelfs beschouwd als pluspunt, maar de aanvraag dient steeds ingediend te worden door één van de deelnemende organisaties, die dan ook aan de criteria voldoet. Wel is het in het geval van samenwerking mogelijk het aangevraagde bedrag te verdubbelen.

Vormingstraject: 4de Pijlers die deelnemen moeten verplicht deelnemen aan vormingstraject dat door het 4de pijlersteunpunt en Wilde Ganzen zal worden aangeboden. Dat vormingstraject bestaat uit 1 startmoment op 11 september + 2 vormingsmomenten op 16 oktober en 27 november 2018.

 

  • Wanneer kan je een aanvraag indienen?

De eerste indieningsronde loopt van 1 april tot 15 juni 2018. De goedgekeurde projecten van deze eerste ronde dienen dan uitgevooerd te worden tussen september 2018 en juni 2019.

 

  • Hoe kan je een aanvraag indienen?

De projectaanvraag dient online ingediend te worden via het aanvraagformulier op de website van ‘Frame, Voice, Report!’ (online vanaf april): 

www.framevoicereport.eu

 

  • Waar kan je terecht voor meer informatie, coaching en ondersteuning?

Voor Vlaanderen wordt het project gecoördineerd door het 4de Pijlersteunpunt van 11.11.11, in samenwerking met de Nederlandse organisatie Wilde Ganzen. Je kan terecht bij het 4de Pijlersteunpunt voor meer inlichtingen of voor een oriënterend gesprek over je projectaanvraag en het project dat je wil in dienen. - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – www.4depijler.be – 02 536 11 56

WEBSITE: Je leest er alles over op de website van 'Frame, voice, report'.

 

VFR LOGOS DEELNEMERS