logo

Wedstrijd: Nomineer jullie ‘Changemaker’ en win €1500 om zijn/haar project te ondersteunen

Wedstrijd: Nomineer jullie ‘Changemaker’ en win €1500 om zijn/haar project te ondersteunen

Wedstrijd: Nomineer jullie ‘Changemaker’ en win €1500 om zijn/haar project te ondersteunen

Wie is de ‘Changemaker’ van jullie 4de Pijlerorganisatie?

Nomineer voor 26 januari de ‘Changemaker’ van jullie 4de pijlerorganisatie? De meest inspirerende Changemakers maken aanspraak op de jury- of de publieksprijs (telkens € 1500) op de Dag van de Pijler op 7 maart in het Vlaams Parlement.

Veel 4de Pijlerinitiatieven ondersteunen ‘Changemakers’: personen, organisaties en bewegingen in het Zuiden die zich op een opmerkelijke manier engageren om een maatschappelijk probleem op te lossen. En die zo bijdragen aan het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen en de mensenrechten.

Hun voorbeeld inspireert en brengt anderen in beweging. Maar hun engagement vraag ook moed, want zij strijden voor hun dromen ondanks soms scherpe tegenstand.

Met deze wedstrijd plaatsen we de verhalen van deze Changemakers in de kijker.

 

Wie bedoelen we met ‘een Changemaker’?

Doe mee en stuur het verhaal van jullie ‘Changemaker’ voor 26 januari naar info@4dePijler.be (op één A4tje én met een foto)

We bedoelen personen, organisaties en bewegingen die zich, met veel moed en toewijding, inzetten voor maatschappelijke verandering en die een inspiratiebron zijn voor jullie 4de Pijlerinitiatief.

Let wel: Het moet gaan om een persoon of organisatie uit het Zuiden! Niet om je eigen 4de Pijlerorganisatie of één van jullie vrijwilligers hier. Maar wellicht weet je meteen al wie in aanmerking komt binnen de partners van jouw organisatie.

 

Hoe verloopt de wedstrijd? Hoe kan je deelnemen?

 1. Stuur uiterlijk op 26 januari een WORD-document (max 1 A4-blad) met het verhaal van jullie ‘Changemaker’ naar info@4dePijler.be. Beschrijf kort om wie het gaat, wat de werking inhoudt en waarom deze persoon of organisatie volgens jou een inspirerende changemaker is.
 2. Voeg daar minstens één goede foto bij, liefst van de Changemaker zelf. Meerdere foto’s zijn welkom (of eventueel een filmpje)
 3. In de loop van januari voegen we jouw Changemaker toe aan www.changemakers.11.be: de Changemaker-campagnewebsite. Je ontvangt een bevestiging per mail zodra je Changemaker online staat.
 4. Na 26 januari stelt een jury van kenners een shortlist samen met de ‘meest inspirerende ‘Changemakers’ van 4de Pijlerinitiatieven.
 5. Vanaf 10 februari tot 6 maart kan iedereen online zijn stem uitbrengen op de Changemaker van de shortlist die hem/haar het meest inspireert.
 6. Op de Dag van de 4de Pijler op zaterdag 7 maart worden de winnaars van de juryprijs en van de publieksprijs bekendgemaakt en gehuldigd. Zij ontvangen elk een steun van telkens € 1500, bestemd om het werk van hun ‘Changemaker’ een duw in de rug te geven.

Changemakers van 4de Pijlerinitiatieven die voorheen al werden ingestuurd, doen automatisch al mee aan de wedstrijd!!!

Op www.changemakers.11.be kan je dus nu al 10-tallen Changemakers ontdekken die werden aangebracht in het kader van de 11.11.11-campagne in november.

 

Enkele afspraken voor het goede verloop van de wedstrijd (reglement):

 1. Alleen 4de Pijlerinitiatieven die geregistreerd zijn op de website www.4dePijler.be kunnen een Changemaker nomineren. Elke 4de Pijler kan slechts één Changemaker nomineren. De Changemaker dient een persoon of organisatie uit het ‘Zuiden’ te zijn.
 2. De juryprijs en de publieksprijs worden in elk geval aan twee verschillende organisaties toegekend. Als de Changemaker met het meeste publiekstemmen tegelijk de winnaar is van de juryprijs, gaat de publiekprijs naar de Changemaker met het tweede meeste aantal stemmen.
 3. De winnende 4de Pijlerorganisatie engageert zich om het bedrag van de jury- of de publiekprijs, elk ter waarde van € 1500 en ter beschikking gesteld door 11.11.11, te bestemmen ter ondersteuning van de werking en de projecten van de Changemaker in kwestie.
 4. Tijdens de stemronde voor de publieksprijs mag iedereen slechts één stem uitbrengen. Per e-mailadres kan er dus maar eenmaal gestemd worden.
 5. Bij aanwijzingen van fraude of stemmenmanipulatie tijdens het online stemproces of indien deelnemers in het kader van de wedstrijd acties ondernemen die niet te verzoenen zijn met de geest en het opzet van de wedstrijd, behouden de organisatoren zich het recht om de betreffende inzending uit de wedstrijd te schrappen en van de website te verwijderen.
 6. De organisatoren kunnen indien nodig of gewenst beslissen om de stemming voor de publieksprijs niet via een online stemprocedure te organiseren, maar tijdens de Dag van de 4de Pijler zelf te laten plaatsvinden, waarbij elke deelnemer aan de Dag van de 4de Pijler dan ter plaatse één stem kan uitbrengen één van op de genomineerden op de Shortlist.

Met vragen en voor meer informatie
Contacteer het 4de Pijlersteunpunt
02 536 11 56 – info@4dePijler

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors