logo

3 Giraffen

3 Giraffen

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

3 Giraffen

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

DR Congo

MISSIE

We helpen de digitale kloof te overbruggen door in middelbare scholen informaticaklassen te installeren. 3 Giraffen stuurt computers en geschikte software (Franstalige Wikpedia offline met zoekfunctie. Dit opent voor de school a.h.w. een wereldbibliotheek. Plaatselijke leraren informatica leiden hun collega 's op, maar ook derden uit de omgeving van hun school. Zo genereert de betrokken school middelen om het schoolgeld van de armsten te betalen.

Energie is een groot probleem. In de meeste scholen behelpt men zich met generatoren. In de toekomst willen we meer het accent leggen op zonne-energie. 

HISTORIEK

Na een paar jaar privé engagement ontstond in 2012 de vzw.  Sinds 2014 leveren we ook onze fiscale attesten aan onze privé sponsors. Sinds een drietal jaar slagen we erin om samen met onze man ter plaatse, Benjamin Kambale, jaarlijks in een vijftal scholen een informaticaklas (+printer + beamer) te installeren. 

Bestuursleden van de vzw 3 Giraffen volgen vorming in functie van de projecten.

Er groeit een netwerk tussen Bukavu en Hasselt: de middelbare scholen, de UCB (universiteit), de lerarenopleiding in Bukavu enerzijds en de UHasselt, de PXL departement lerarenopleiding, de UAntwerpen. Beide universiteiten (Hasselt en Bukavu) hebben een project ingediend bij de VLIR-UOS: een ecologisch gebouw in het centrum van Bukavu met computerzaal en polyvalente ruimte. Het dossier van de UAntwerpen is door de VLIR-UOS goedgekeurd: verbeteren van de opleiding informatica en starten van een open opleidingscentrum.

De lerarenopleiding in Bukavu en in Hasselt kregen geen goedkeuring van het dossier. Toch proberen ze op eigen houtje een samenwerking te realiseren op didactisch vlak: nieuwere creatiev werkvormen introduceren in het onderwijs in Congo.

 

 

 

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Hasselt

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Onderwijs

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors