logo

Amava

Amava

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Amava

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Zuid-Afrika

MISSIE

Het ondersteunen van de projecten doen we voornamelijk door helpende handen te sturen. Daarnaast geven we ook financiële steun waar we kunnen. We vinden het uitermate belangrijk dat de projecten op zelfstandige basis bestaan. Ze mogen dus niet afhankelijk worden van ons. Wij proberen voor de projecten te sparen zodat ze grotere wensen en noden kunnen bekostigen. Als laatste proberen we samen met hen nieuwe deelwerkingen op te starten.

Voor de vrijwilligers en studenten willen we een zo totaal mogelijke begeleiding aanbieden. Wij regelen accommodatie, transport en begeleiding ter plaatse. Ook bij het zoeken naar tickets, verzekering, visum ... staan wij klaar om de vrijwilligers te ondersteunen. We vinden het ook uitermate belangrijk dat de persoon die vaak voor de eerste keer, zo ver weg en zonder familie/vrienden is, een goede ondersteuning ter plaatse krijgt. Daarom kiezen wij er bewust voor om al onze mensen in een gastgezin te plaatsen. Veiligheid en een goed opvangnet is onze prioriteit.

HISTORIEK

In 2011 koos Riet resoluut voor een buitenlandse stage tijdens haar opleiding Orthopedagogie. Bij een project voor kinderen en jongeren met een beperking ging ze 3 maand aan de slag. Op het einde van haar stage kwam Stijn (broer) langs en trokken ze nog enkele weken rond. Allebei waren ze onmiddellijk verkocht aan het land, de cultuur, de natuur maar vooral de mensen. Na hun terugkomst besloot de organisatie waarmee Riet haar stage had gedaan, de samenwerking met alle projecten in Port Elizabeth stop te zetten. Beiden vonden ze dit zo erg dat ze besloten het heft in eigen handen te nemen.

In 2012 hebben ze een jaar vol voorbereiding gehad. Waren de projecten wel geïnteresseerd? Zijn er mensen hier die naar daar willen? Hoe pakken we dit alles aan? Op al deze vragen kwam een antwoord en in januari 2013 is Amava geboren. Ondertussen is Amava al van verschillende hogescholen een vaste partner voor buitenlandse stages. Ook de vrijwilligers vinden hun weg naar ons om hun werk in Zuid-Afrika te organiseren.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Scherpenheuvel

DOELGROEP(-en)

Personen met een beperking, Kinderen en jongeren, Ouderen

THEMA'S

Gezondheidszorg, Onderwijs, Socio-culturele sector

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors