logo

A.M.I.E vzw - project Akwaaba Asuadei

A.M.I.E vzw - project Akwaaba Asuadei

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

A.M.I.E vzw - project Akwaaba Asuadei

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Ghana

MISSIE

Onze missie is de verdere uitbouw van de Willy-Taylor academy in Asuadei te ondersteunen. Het doel van deze school is simpelweg alle kinderen kans geven op een treffelijke opleiding. Voorlopig kunnen leerlingen vanaf 3 tem 16 j in onze school terecht. In de verre toekomst is het ook de bedoeling dat er een vakschool bijkomt voor diegene die niet verder kunnen studeren aan de secundaire overheidsscholen.
Er loopt een sponsorprogramma voor een aantal leerlingen, en daarnaast lopen er nog enkele projecten zoals onder andere de opbouw van een sanitaire blok en de bouw van een internaat-gedeelte. Voor meer info kan u steeds op onze website terecht.

HISTORIEK

In 2010 ben ik (Joke Jaspers) 6 maanden als vrijwilliger gaan werken in de school. Al vanaf de derde maand was ik zo gebeten door het project dat ik heb besloten sponsoring te zoeken voor de aanbouw van een nieuwe klassenblok. Sindsdien doen we sponsoringen voor leerlingen, werken we projecten uit, organiseren we activiteiten om geld in te zamelen en verkopen we Ghanese kunst (schilderijen en houtbewerking).
In 2013 is Kim Van Genechten mee in dit project gestapt en in 2014 is ook Ree symoens bij ons aangesloten.
Ondertussen is de nieuwe klassenblok volledig afgewerkt,hebben we een vrijwilligershuisje en een waterput gebouwd.
meer info vind je terug op www.akwaaba-asuadei.eu

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Geel, Meerhout, Olen

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Kinderen en jongeren

THEMA'S

Watervoorziening, Onderwijs

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors