logo

Angel's Center Support Group

Angel's Center Support Group

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Angel's Center Support Group

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Oeganda

MISSIE

Angel’s Center Support Group is een Belgische vzw die vanuit België Angel’s Center for Children with Special Needs in Uganda (ACCSN) ondersteunt, zowel op inhoudelijk, sociaal en financieel vlak. ACCSN is een organisatie in Uganda die kinderen met een beperking, alsook hun ouders in de context van de eigen gemeenschap begeleidt. Jonge kinderen kunnen er terecht in het vroegbegeleidingscentrum voor onderwijs, ontwikkelingsstimulatie en therapie. Daarnaast ondersteunt de organisatie de ouders en de thuissituatie. Samen met de ouders werkt ACCSN aan sensibilisering rond mensen met een beperking. ACCSN organiseert en begeleidt ook inclusieve onderwijstrajecten voor kinderen met een beperking.


Our Vision

A society which integrates children with Special Needs to fully realize their potentials.

Our Mission

To be a voice and to break the silence of disability in communities, through increasing access to information and service delivery.

We need to give disability a “human face” despite the challenge these children remain beautiful, lovely and important to the social network of society.

Core Values

Our values are geared towards creating hope for both parents and children with special needs through providing:

  • Love
  • Guidance
  • Counselling
  • Attention
  • Care


HISTORIEK

De geschiedenis van Angel’s Center Support Group en de partnerorganisatie in Uganda zijn nauw met elkaar verweven. De oprichtster van Angel’s Center in Uganda, Rosemary Nambooze, verbleef in 2010-2011 in Antwerpen in het kader van haar masterstudies aan de UAntwerpen. Tijdens deze periode werd haar zoon geboren, Abryl, die het syndroom van Down heeft. De gezondheid van het jongetje bemoeilijkte Rosemary’s terugkeer naar Uganda, aangezien Abryl verschillende medische ingrepen, waaronder ook een hartoperatie, moest ondergaan. Toen Abryl’s gezondheid uiteindelijk stabiel genoeg was, keerde Rosemary samen met haar gezin terug naar Uganda. Vanuit het besef dat er in Uganda slechts zeer beperkte zorg en omkadering is voor kinderen met een beperking, en er ook een groot taboe heerst over beperkingen, besloten Rosemary en haar man om een centrum voor kinderen met een beperking op te richten. In België vonden ze steun bij vele mensen, waaronder ook de initiatiefnemers van de Belgian Support Group. Zij ondersteunen Angel’s Center met expertise rond handicap, inclusie, ontwikkelingssamenwerking, vrouwenrechten en internationale relaties. 

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen

DOELGROEP(-en)

Personen met een beperking, Kinderen en jongeren

THEMA'S

Gezondheidszorg, Onderwijs

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET NOORDEN

Samenwerking ifv stages met: Thomas More hogeschool Hogeschool UCLL Howest hogescholen Samenwerking ifv activiteiten, steun, kennisuitwisseling: partners binnen UZA en Universiteit Antwerpen Projectrekening bij KBS Koning Boudewijn Stichting

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET ZUIDEN

Special Children Trust (SCT) Global Livingston Institute (GLI) Action for Rural Women Empowerment (ARUWE) Children At Risk Action Network (CRANE) Hope Speaks Ministry Uganda Bedrijfsorganisaties (corporate social responsibility - CSR) Nansana Civil Society Network (NCSN) The Uganda Down Syndrome Association (TUSDA)

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

FOTOGALLERIJ

organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors