logo

Banakin

Banakin

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Banakin

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Congo-Kinshasa

MISSIE

Banakin VZW werkt in de domeinen ”Onderwijs, Gezondheidszorg en Vrije tijd” om kinderen en jongeren in Congo-Kinshasa te helpen


Bana = kinderen in Lingala 

Kin = Kinshasa 

HISTORIEK

Banakin is het initiatief van een bende vrienden waarvan ongeveer de helft een familie met Congolese roots.

In mei 2015 maken ze samen een reis naar Kinshasa en vooral de reizigers zonder Congolees bloed zijn zo onder de indruk dat er wel een vzw moét komen.

Ze zien een metropool in expansie die dagelijks honderden, duizenden mensen uit het binnenland ontvangt. Allemaal hopen ze op een beter leven. Maar ze komen terecht in een stad waar ernstige banen nauwelijks bestaan, waar het verkeer een chaos is en degelijk onderwijs bijna onbetaalbaar. Verder is de gezondheids zorg lamentabel en vrijetijdsbesteding een utopie. Maar de nieuwkomers blijven. Er is geen weg terug. Zonder zicht op een toekomst passen ze het ongeschreven article 15 van de grondwet toe: débrouillez-vous. Trek uw plan.

Vandaar het besluit van het oprichten van onze VZW Banakin in 2015. 

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Oudenaarde

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Gezondheidszorg, Onderwijs, Socio-culturele sector

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET NOORDEN

samenwerking met Koning Boudewijn Stichting (via Fonds Vrienden van Banakin voor de fiscale attesten) en samenwerking met Provincie Oost-Vlaanderen (projectdossier ingediend rond onderwijs)

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET ZUIDEN

* samenwerking met Pére Félicien (Scheutist) voor de bouw van een school in Kinshasa * samenwerking met een congregatie zusters voor een ambulanceproject in een kraamkliniek in Kinshasa mogelijke andere toekomstige samenwerkingen met andere partners

FOTOGALLERIJ

organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors