logo

Bel-Guinée

Bel-Guinée

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Bel-Guinée

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Guinee

MISSIE

Projectontwikkeling in Guinée Conakry voor vrouwen en kinderen via
1. Structurele ondersteuning (lange termijnsvisie),
2. microprojecten
3. eventuele noodhulp
Met respect voor de lokale cultuur, gewoonten én ondersteunen projecten die reeds bestaan en goed draaien zodat deze hun draagkracht verder kunnen uitbouwen.Bel-Guinée staat ook voor wisselwerking: wij willen ook hier ter lande informeren, sensibiliseren en de kracht van sociaal engagement delen.

HISTORIEK

Sinds lange tijd was er de idee bij Anne-Marie en Cheick om een vzw op te starten en in 2013 was het zover. Een vzw die hun beide interesses , hun beide achtergrond zou verenigen; en die ook een bewijs zou zijn van hun sociaal engagement en hun betrokkenheid met wat er op deze wereld gebeurt, ook als levend voorbeeld naar hun kinderen toe.Cheick is van origine Guinée Conakry en woont sinds 10-tallen jaren in België. Anne-Marie is opgegroeid in het Hageland en is sinds haar studies en job geboeid door de Noord-Zuid-verhoudingen en door ontwikkelingssamenwerking in de ruime zin van het woord. Samen zijn ze de trotse ouders van 2 kinderen. Bel-Guinée , om de verbinding België-Guinée duidelijk te maken; ook om het woord "Belle" , als uitdrukking van de schoonheid van solidariteit.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Etterbeek

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

Economie, Gezondheidszorg, Onderwijs

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors