logo

Biblioteca Mao

Biblioteca Mao

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Biblioteca Mao

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Dominicaanse Republiek

MISSIE

Biblioteca Mao is een bibliotheek in Mao, een klein stadje de Dominicaanse Republiek. Naast een boekenaanbod voor kinderen en jongeren, organiseert het project ook voorleesmomenten, Engelse taallessen en creatieve workshops. 


Het project wil kinderen en jongeren enthousiast maken voor literatuur en de leesvaardigheden verbeteren. Daarnaast wil het project de interesse en competenties in de Engelse taal van kinderen, jongeren en volwassenen vergroten. 

HISTORIEK

Mao is een niet toeristisch stadje dichtbij de grens met Haiti. De meerderheid van de inwoners zijn betrokken bij de teelt van bananen die geëxporteerd worden naar Amerika en Europa. De inwoners ervaren dat het belangrijk is om goed opgeleid te zijn en ook de Engelse taal te kunnen. Ouders gaan op zoek naar degelijke cursussen voor zichzelf en hun kinderen, maar het aanbod is zo goed als onbestaande. Mao heeft, net zoals de overgrote meerderheid van de Dominicaanse steden geen bibliotheek. De Dominicaanse Republiek staat bij de recentste PISA-testen op de voorlaatste plaats van de 79 deelnemende landen voor lezen. Voor wiskunde en wetenschappen is het land zelfs het staartje. Maar hoe kan je van kinderen en jongen verwachten om goede resultaten te behalen als er geen aanbod is aan boeken? Via boeken wordt er ontzettend veel kennis overgedragen en via de Engelse taal hebben mensen toegang tot nog meer informatie. 


In samenwerking met de eigenaar van het lokale NGO 'Case de la Cultura' kwam het idee van Biblioteca Mao tot stand. 

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen, Leuven

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Onderwijs, Socio-culturele sector

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors