logo

Camén

Camén

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Camén

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Guinee

MISSIE

Camèn is een organisatie die zich inzet voor onderwijs. Wij hebben 2 projecten. In België proberen we kansarme kinderen te begeleiden en ook hun ouders bij te staan. In Guinee betalen we de educatie van kinderen, aangezien veel van hun niet naar school gaan door een gebrek aan financiële middelen.

In ons rijke Westen zien we educatie als vanzelfsprekend, maar niets is minder waar.. Camèn focust zich op twee gebieden: Afrika en België. Elk gebied krijgt een andere aanpak vanwege zijn verschillende noden. In België ligt onze focus om zoveel mogelijk studenten te helpen in hun onderwijsloopbaan. Onze organisatie bestaat uit een multicultureel team (Guinee Conakry, Somalië, Ghana, Syrië en België). Wij staan ouders, die het Nederlands nog niet goed beheersen, graag bij tijdens oudercontacten. Ten tweede vormen wij ook de brug naar andere organisaties die bijlessen organiseren. Zo zorgen wij ervoor dat uw kind altijd de juiste hulp krijgt. In Afrika zijn er veel kinderen die niet naar school kunnen gaan door gebrek aan geld. In Afrika ligt de focus dan ook op financiële ondersteuning. Dit doet onze organisatie door die kinderen kosteloos onderwijs te bieden, met het nodige materiaal tot hun beschikking. Daarnaast volgen we hun vooruitgang op.

HISTORIEK

Op 9-jarige leeftijd zijn de oprichters van Camèn, 4 jonge vrouwen, van Guinee naar België gekomen. Zij hebben veel hinderpalen moeten trotseren op school zoals het Nederlands leren, meegaan op het tempo in België en hun ouders die zelf niet gewend waren aan het Belgisch systeem en hun dus niet konden begeleiden doorheen deze moeilijkheden. Dit heeft hen ertoe bewogen om actie te ondernemen, in zowel België als Guinee.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Onderwijs

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors