logo

Casa 93

Casa 93

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Casa 93

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

India

MISSIE

Casa 93 organiseert culturele events om fondsen te werven die dienen als steun voor de ontwikkeling van 3 dorpen in Tamil Nadu, Zuid-India.

Wij stellen als doel de levensomstandigheden van de zwakken in de lokale samenleving te verbeteren en de kinderen beter voor te bereiden op hun toekomst.


HISTORIEK

In de eerste jaren na de opstart in 2007 heeft onze VZW vooral gefocust op het onderwijs. We ondersteunden de restauratie van de dorpsschool, zorgden voor uniformen, richtten een computerklas op en herstelden de toiletten. Sinds kort krijgen de kinderen ook onderwijs via e-learning op groot scherm.

In 2016 zijn we gestart met  "Green and clean". In het kader van een campagne rond bewustwording van de milieuproblematiek heeft Casa 93 in de dorpen openbare vuilbakken geplaatst en een 500-tal bomen geplant. 

Bovendien beschikt de trust over een "organic garden" waar door de lokale mensen op biologische wijze groenten (vooral tomaten) en bananen worden gekweekt.

In 2019 is Casa 93 gestart met CALP. www.calp.in In het atelier worden bladeren van de Arecapalm verwerkt tot bordjes. Dit hoofdstuk is in opstartfase en stelt momenteel 2 arbeidsters te werk.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Sint-Martens-Latem

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

ecologie, Economie, Onderwijs

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

FOTOGALLERIJ

organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors