logo

Dare to Dream Leadership Institute for Girls

Dare to Dream Leadership Institute for Girls

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Dare to Dream Leadership Institute for Girls

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Kenia, Oeganda, Zuid-Afrika

MISSIE

Wij organiseren workshops en evenementen rond talentontwikkeling en leiderschap voor meisjes (13-18 jaar) uit kwetsbare gemeenschappen en sloppenwijken in verschillende landen in Afrika.

ij Dare to Dream geloven we dat elk meisje het recht heeft om haar dromen te verwezenlijken. Daarom geloven wij dat "if you can dream it, you can do it."  Wij inspireren en steunen kansarme meisjes om in zichzelf te geloven en hun dromen waar te maken. Hiervoor organiseren we in Zuid Afrika, Kenya en Uganda evenementen in scholen in sloppenwijken waarbij lokale, succesvolle vrouwen hun verhaal delen met de meisjes. Wij nomen het "TED Talks for Girls." Daarnaast faciliteren we ook workshops rond talent ontdekking en leiderschapsontwikkeling voor de meisjes in deze scholen.  Tussen 2014 en 2019 heeft de vzw meer dan 3,000 meisjes uit 3 landen bereikt met hun evenementen en workshops.

HISTORIEK

Opgericht in België in 2013. In 2016 smelten Dare to Dream Project (Belgie) en het Leadership Institute for Girls (Zuid Afrika) samen. Sindsdien gaan we door het leven als Dare to Dream Leadership Institute for Girls. De organisatie is steeds een vzw geregistreerd in Belgie en wordt geleid vanuit Belgie door Sabine Clappaert en vanuit Zuid Afrika door Petunia Thulo.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen, Gent, Herenthout, Kruisem

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

Onderwijs, kinderen- en jongerenrechten

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET ZUIDEN

Dare To Dream Leadership Institute for Girls (Zuid Afrika)

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors