logo

Kippen Voor Gambia

Kippen Voor Gambia

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Kippen Voor Gambia

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Gambia

MISSIE

Arme vissers in Gambia willen kippen kweken. De visserij voor de kleine visser in Gambia werd de voorbije jaren steeds moeilijker door de concurrentie van machtige, buitenlandse vissersboten. Het toerisme bood een alternatieve bron van inkomsten voor het vissersvolk aan de kust. Ten gevolge van het coronavirus is nu echter ook het toerisme stilgevallen. De gevolgen zijn ernstig. Armoede en honger zijn groot. Het einde van het coronavirus is voor Gambia nog niet binnen handbereik. Om deze uitzichtloze cirkel te doorbreken, besloten we de handen in elkaar te slaan. Het doel van het project “Kippen voor Gambia” is een startbedrag in te zamelen voor een kleinschalig kippenbedrijfje in Salagi in het westen van Gambia. De zee wordt leeggeroofd, het toerisme is weggevallen, maar kippen kunnen perspectief bieden. Het startkapitaaltje zal gebruikt worden voor de aankoop van de omheining, hout, de eerste kippen. De bedoeling is dat het initiatief daarna zelfbedruipend wordt.

HISTORIEK

 ”Kippen voor Gambia” is een burgerinitiatief dat ontstond uit het enthousiasme van een groepje kempische vriendinnen met een hart voor het zuiden (Myriam Verdonck, Marcella Bertels, Daniëlle Meeus, Jeannine Willems, Tine De Wilde), en Musa Camara uit Salagi in Gambia.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Turnhout

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking

THEMA'S

veeteelt en/of visserij

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors