logo

LA KONGOLIA VZW

LA KONGOLIA VZW

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

LA KONGOLIA VZW

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

DR Congo

MISSIE

La Kongolia vzw doelstellingen te bepalen, zoals: - Ontwikkelingshulp door middel van onderwijs en opleiding en de steun van een sociale categorie. - Zorgen voor het welzijn van de bevolking door de sanering van het milieu; bieden gezondheidsvoorlichting van de bevolking; rehabiliteren en het reinigen van de openbare ruimte. - Bijdragen aan de verbetering van de levensvoorwaarden van jongeren in Congo door scholing en vorming. - Een humane en materiele bijdrage leveren voor de ontwikkeling van Congo - Het bevorderen van cultuur in al haar diversiteit als een instrument voor vredesopbouw en duurzame ontwikkeling, door middel van verschillende culturele activiteiten zoals lezingen, verhalen, toneelstukken, sport, vrije tijd, enz.

HISTORIEK

Bij bezoek aan familie en vrienden konden wij, onze ogen niet sluiten voor de minstbedeelden onder de Kwestbare Congolese vrouwen en kinderen.
Terug in België besloten wij iets te doen. De vzw is opgericht op 23 maart 2013

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Heusden-Zolder

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Personen met een beperking, Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

Onderwijs, Infrastructuur, Rechtenbenadering (vrouwenrechten, kinderen- en jongerenrechten, vakbondsrechten, ...), Socio-culturele sector

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors