logo

La Niebla Forest

La Niebla Forest

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

La Niebla Forest

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Peru

MISSIE

Waarom zou ik als Belg wakker liggen van het regenwoud in Peru? Het klimaat in ons land stopt niet bij de grenzen. De regenwouden in Latijns Amerika zorgen bijvoorbeeld mee voor een goede luchtkwaliteit bij ons. Ze zijn de longen van de wereld. Daarnaast zorgen ze ook voor een gevarieerd ecosysteem, voor de afkoeling van de aarde, voor waterkwaliteit. Maar die longen zijn in ademnood.

Daarom besloten we met enkele vrienden het project van Heleen en Sandro in Peru te promoten met de vzw La Niebla Forest. In België zijn we de spreekbuis en steunpilaar van La Niebla Forest in Peru. We doen aan fondsenwerving en organiseren activiteiten die het belang van het regenwoud in de kijker zetten. 

Op deze manier ondersteunen we La Niebla Forest in Peru, wiens missie bestaat uit de bescherming van het nevelwoud in de centraal gelegen jungle van Peru. Het nevelwoud is één van de ecosystemen met de grootste biodiversiteit ter wereld en speelt een cruciale rol bij watervoorziening. 

Als beschermd natuurgebied is La Niebla Forest een veilig habitat voor een groot aantal met uitsterven bedreigde planten- en diersoorten.

Naast natuurbehoud en duurzaam bosbeheer zijn de activiteiten van La Niebla Forest in Peru vooral gericht op milieu educatie en promotie van duurzame economische activiteiten bij de lokale bevolking. Want we zijn niet alleen bezorgd om de natuur, maar ook om de mensen die er wonen en werken.

HISTORIEK

In 2015 verhuisden Sandro, Heleen en hun 4 dochters naar Peru om hun steentje bij te dragen aan een duurzame en solidaire sam

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Gent, Sint-Martens-Latem

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Ambachtslui, Inheemse volkeren, Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

ecologie, veeteelt en/of visserij, Watervoorziening, Onderwijs, Socio-culturele sector

DEZE 4de Pijler BIEDT MOGELIJKHEID OM VRIJWILLIGERS OF STAGIAIRS UIT TE STUREN

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors