logo

Malaika Tanzania

Malaika Tanzania

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Malaika Tanzania

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Tanzania

MISSIE

Malaika Tanzania (Tanzaniaanse engeltjes) wil kansarme kinderen in Tanzania, meer specifiek Ngaramtoni, een betere toekomst verzekeren door ze te ondersteunen doorheen hun schoolcarrière. Momenteel focust Malaika Tanzania op een privéschool nl. Rockland pre-& primary school (https://www.facebook.com/RocklandSchool/). Enkel in privéscholen wordt Engels gedoceerd, wat belangrijk is om te kunnen doorstromen naar de middelbare scholen, die enkel in het Engels zijn.

In de Rockland school  kunnen kinderen ambulant terecht. Deze kinderen betalen (normaliter) schoolgeld.  Aan de school is echter ook een tehuis (boarding school) verbonden,  waar ontheemde kinderen (wezen, straatkinderen, mishandelde kinderen ….) terecht komen.  Voor noch de school, noch het tehuis is financiële tussenkomst voorzien door de overheid.  De school en boarding school moeten bijgevolg overleven van de schoolgelden van kinderen en vooral door giften, sponsoring, ….

Onze organisatie wil zowel bijdragen aan de schoolopbouw en -uitbreiding als de individuele ondersteuning van kinderen.

HISTORIEK

In 2018 ging ik een eerste keer naar Tanzania. Dit eerste jaar tanzania bracht ik door in gezelschap van ± 15 kindjes, die samen met de vrijwilligers (toen ook een tiental) verbleven bij Charles Mazulla, de directeur van de school.  In 2018 werd ik verwelkomd door dubbel zoveel kindjes, die verhuisd waren naar een nieuwe en ook de huidige boardingschool, welke gehuurd wordt en waarvan de prijs steeds wordt opgedreven. Nu, twee weken geleden, trof ik rond de 40 kindjes aan. Meer kindjes in de boardingschool betekent natuurlijk ook meer monden om te voeden, meer schoolrekeningen, meer slaapruimte, etc… Financieel weegt de snelle toename van deze kindjes heel erg door.  De enige inkomsten die Charles namelijk heeft, zijn de vrijwilligers die elke keer hun bijdrage leveren door betaling van het verblijf, eten, en de schoolgelden van de ambulante kinderen, die dan vaak ook weer niet betaald worden.

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Boom, Leuven, Rumst

DOELGROEP(-en)

Kinderen en jongeren

THEMA'S

Onderwijs, Infrastructuur

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET NOORDEN

Hakita

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors