logo

MayaPipil IzalcoNazareth

MayaPipil IzalcoNazareth

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

MayaPipil IzalcoNazareth

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

El Salvador

MISSIE

Na eeuwenlange uitbuiting, eerst door de Spaanse kolonisator en later door de VS en in de nasleep van een bloedige burgeroorlog en repressie, kennen de indiaanse afstammelingen van de Maya en de Pipil ( een nog ouder met de Maya verwante etnie) enorme sociaal economische problemen. Vooral bij de jongeren is er een negatief zelfbeeld. Via herstel van identiteit en dialoog met ouderen wil dit project werken aan sociaal economische heropleving waar heel de indiaanse gemeenschap van Izalco kan van profiteren.

HISTORIEK

Edgardo Avelar, leraar informatica is al jaren bezig de oude Maya en Pipilcultuur in kaart te brengen en te bewaren. Hij is verbindingspersoon tussen de indiaanse gemeenschap en het stadsbestuur. Hij wil jongeren bewust maken van hun rijk verleden en via herwonnen identiteit en dialoog met de ouderen werken aan herstel, tewerkstelling en prioritaire behoeften van de gemeenschap. Vanaf 2015 werden plannen gemaakt en in 2017 werd gestart met een concreet project, gesteund vanuit Nazareth, België

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Nazareth

DOELGROEP(-en)

Inheemse volkeren, Kinderen en jongeren, Vrouwen, Ouderen

THEMA'S

Economie, Onderwijs, Infrastructuur, kinderen- en jongerenrechten, Socio-culturele sector

SAMENWERKINGSVERBANDEN IN HET NOORDEN

Gris Nazareth

FOTOGALLERIJ

organisation_photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors