logo

Na Chikondi

Na Chikondi

OFFICIELE NAAM 4de PIJLER

Na Chikondi

WERKGEBIED IN HET ZUIDEN

Zambia

MISSIE

Onze missie is kinderen en jonge volwassenen te ondersteunen en inspireren, hen nieuwe vaardigheden te leren alsook bijdragen aan Zambiaanse gemeenschappen  op verschillende wijzen op een eerlijke, duurzame en transparante manier.

Na Chikondi zal de community de juiste omgeving en platform geven en opportuniteiten te creëren om te leren, ontdekken en te groeien binnen hun eigen capaciteiten. 

We willen we doen door een 'community center' te bouwen dat zich richt op de ontwikkeling en begeleiding van kinderen en jongvolwassenen. Het biedt hen een veilige plek waar ze nieuwe (creatieve) vaardigheden kunnen leren (bv. schilderen, computervaardigheden, naaien, ...), hun sterktes & passies kunnen vinden, iemand hebben om mee te praten over persoonlijke en/of educatieve kwesties, studie- en loopbaanbegeleiding vinden, verschillende sporten kunnen leren en beoefenen, een bibliotheek hebben, enz. We zullen ook kinderen sponsoren om naar school te kunnen gaan. 

Ten tweede zal het ook op een bredere schaal gericht zijn. We zullen ook empowerment-projecten voor vrouwen bevorderen, waarbij we vrouwen kunnen leren naaien, hoe ze een bedrijfje kunnen beginnen, enz. zodat ze zelfvoorzienend kunnen zijn.

Voor mannen zullen we trainingen geven over landbouw, hoe gewassen te verbouwen, enz

HISTORIEK

We zijn een nieuwe VZW

ACTIVITEITEN IN VLAANDEREN

Antwerpen

DOELGROEP(-en)

Plattelandsbevolking, Stedelijke bevolking, Kinderen en jongeren, Vrouwen

THEMA'S

ecologie, veeteelt en/of visserij, Onderwijs

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van vormingen, ontmoetingen, financiële oproepen en andere interessante nieuwtjes.

Onze sponsors